BATMAN - Son 1,5 ay içerisindeki yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirten Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, bu yıl hububatta yüksek bir verim beklediklerini ama çiftçilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'nin vereceği fiyatlarda endişeli olduğunu ifade etti.

 

Son 1,5 aydaki yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Ziraat Odası Başkanı Aydiş, "Buğday, arpa ve mercimek gibi tahıl ürünlerinin yetiştiği ilimizin yeterli yağış alması yüksek rekolte beklentisini artırdı. Geçen yıl kuraklık sebebiyle yok denecek kadar az ürün alınan Buğday, Arpa ve Mercimek'te bu yıl yüksek verim bekliyoruz" dedi.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) yüksek rekolte karşısında hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizen Aydiş, aksi durumda üreticinin beklentilerini karşılamadığı taktirde mağdur olacağını belirtti.

 

Bu sene yağışlar ile birlikte ekinlerin iyi ürün vermesi sonucu sevinen Batmanlı çiftçiler, ekinlerinin çok verimli olduğunu ama bu seneki Toprak Mahsulleri Ofisi'nin vereceği fiyatlarda endişeli olduklarını dile getirdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)