ADANA - Bu yıl yeni açılan ve 85 öğrencisi bulunan Yüreğir İmam Hatip Ortaokulu`nun öğretmen ve öğrencileri tarafından yıl sonu programı düzenlendi.
 
Yüreğir İmam Hatip Ortaokulu Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, okul idarecileri, sendika ve sivil toplum örgütü yöneticileri, öğrenciler ile velileri katıldı.
 
Etkinlik, okul öğrencileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 40 hadis sunumu, ilahiler, şiirler ve tiyatro gösterisi ile devam eden program büyük alkış aldı.
 
Programda, `Gül Devri Çocukları` isimli tiyatro oyunu vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.
 
Tiyatro gösterisini sunan minik öğrenciler Hz. Muhammed`in çocuklarla olan diyalogunu Enes bin Malik, Ebu Mahzure, Ebu Umeyr, Yetim Kız , Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin karakterleri ile sahneye taşıdı.
 
Etkinlikte konuşan Yüreğir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Tekin Çimen, Peygamber Efendimizin merhameti ve güzel ahlakıyla ilgili bilgiler verdi.
 
Çimen, "Geleceğimizin gençlerini yetiştirirken onlara en iyisini en doğrusunu en güzelini anlatmak gerektiği bu tür etkinliklerin düzenlenmesi ile daha etkili olacaktır. İlk programı yapıyoruz, öğretmenlerimiz çocuklarımız aylar öncesi bu programa çalıştılar. Gül devrini canlandırdılar. Sizlerin çocukları da gül devri çocukları olsun inşallah. Bu katkılarından dolayı, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
 
Programın sonunda, Fet Ahmet Gülşen Cami İmam-Hatibi yönetimindeki Semazen ve İlahi Grubu`nun gösterisi izleyiciler tarafından coşku ile takip edildi.
 
Ayrıca, "El Sanatları ve Geleneksel Sanatlarımız Sergisi" de, 2012 - 2013 Eğitim - Öğretim Yılı Sonu etkinlikleri çerçevesinde açıldı.
 
Program, emeği geçenlere çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi. (Ayhan Kaya - İLKHA)