KAHİRE - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, Siyasi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ile Parti Sözcüsü ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Mısır`ın en büyük cemaatlerinden biri olan Cemaati İslami Genel Merkezinde cemaat yetkilileri ile görüştü.

Ziyarette konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, "Emperyalist dünyanın tahakkümü altında parçalanan, dağılan Müslümanların tekrardan bir araya gelmesi ve birlik oluşturması lazımdır. Mısır ve çevre ülkelerde gerçekleşen devrimler Allah`ın bir lütfu olarak İslam`ın ve Müslümanların güçlenmesi ve dünya düzeninde etkin bir şekilde yer almalarına kapı aralamıştır. Bu fırsatın iyi değerlendirmesi lazımdır. Emperyalist dünyaya karşı birlik olmak lazım" dedi.

Cemaat- İslami`nin liderlerinden Mustafa Hamza, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Devrim öncesini ve süreci anlatan Hamza, devrim sonrası çalışmalarından ve durumlarından bahsederek, "Devrimden sonra bütün alanlar çalışmaya açıldı. En fazla önem verdiğimiz alan camilerde davet çalışmasıdır. Siyasi alanda da kurduğumuz parti ile mücadele ediyoruz. Mursi`yi destekliyoruz. Geçiş sürecinin zor olduğunu biliyoruz ve bu yüzden bazı şeyleri görmemezlikten geliyoruz. Başta İhvan-ı Müslimin olmak üzere tüm İslami cemaat ve partilerle ittifak oluşturmaya çalışıyoruz. Devrimden önce dışarıda olduğumuz için diğer ülkelerdeki İslami yapılarla daha sıkı ilişkilerimiz vardı. Devrimle birlikte dönüş ve şu anda bir kısmımızın devam eden dosyaları ile alakalı konan yurt dışı çıkış yasaklarından dolayı bu ilişkiler biraz zayıfladı" şeklinde konuştu.

Suriye konusuna da değinen Mustafa Hamza, "Kurmuş olduğumuz Ensar adındaki STK ile Suriyelilere yardım ediyoruz. Biz Esed`in gitmesi ve bu zulmün bitmesinden yanayız. Ancak Müslümanların emperyalistlerin oyunlarına gelmemesi ve Sunni-Şii çatışmasına sürüklenmemesi gerekir. Suriye konusunda İran`ın hataları var. Ancak nihayetinde İran emperyalizme karşı bir ülke. İran düşerse Mısır başta olmak üzere tüm İslam âlemi tehlikeye girer. Müslümanların her şeye rağmen siyasi birlik ve ilişki içinde hareket etmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.

Amerika`da müebbet hapis cezasına çarptırılan ve 20 yıldır cezaevinde tecritte tutulan Cemaat-i İslami`nin lideri Ömer Abdurrahman`ın oğlu da görüşmede hazır bulundu ve babasının durumu hakkında heyete bilgi verdi.
(Osman Çelik-İLKHA)