AĞRI - Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur`an kurslarına katılımı artırmak ve Kur`an-ı Kerim`i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla İl Müftülüğüne bağlı Kur`an kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında iki kategoride "Kur`an-ı Kerim`i Yüzünden Güzel Okuma Ön Eleme Yarışması" yapıldı.

Merkez Lise Camiinde yapılan yarışmaya İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç jüri başkanlığı yaparken, İl Vaizi Murat Karanci ve İl Murakıbı Hakkı Aydın da jüri üyeliği yaptılar.
Yarışmaya 17 Yaş Altı Kategoride giren kursiyerlerden; Şinasi Ünsal Yatılı Kız Kur`an Kursu öğrencilerinden Fatma Yanar birinci, Ahmedi Hani İlmi Araştırmalar Derneği Kur`an Kursu öğrencisi Nursel Yalçın ve Kuba Kız Kur`an Kursu öğrencilerinden Leyla Magaş ikinci, Yatılı Bölge Erkek Kur`an Kursu öğrencilerinden Ömer Dağ ise üçüncü oldu.

Yarışmaya 17 Yaş Üstü Kategoride giren kursiyerlerden; Karasu Köyü Kur`an Kursu öğrencilerinden Ayşe Yıldız birinci, Tuba Kız Kur`an Kursu öğrencilerinden Günay Bulut ikinci, Yunus Emre Kur`an Kursu öğrencilerinden Naime Aras ise üçüncü oldu.

Patnos İlçe Müftülüğünde 8 Mayıs`ta finali yapılacak olan yarışmaya, Ağrı ve ilçelerinden ön elemeleri geçerek finale katılmaya hak kazanan adaylar gireceği, öncelikle bölge ardından da başarılı olmaları durumunda Türkiye finalinde Ağrı Müftülüğünü temsil edecekleri belirtildi. (Mehmet Çetin-İLKHA)