BİNGÖL - PKK`nin geri çekilmesinin ülkenin huzuruna ve güvenine katkısı olacağını ifade eden Bakan Yılmaz, ekonomik anlamda kalkınmanın da olumlu yönde etkileneceğini belirtti.
 
Sar Arama Kurtarma Ekibi`yle Bingöl Kültür Merkezi`nde küçük bir toplantı yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekibin Bingöl`de faaliyete başlamasını kutladı.
 
Arama kurtarma ekibinin çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, herhangi bir doğal afette kurtarma ekiplerine büyük görev düştüğünü söyledi.
 
Toplantının bitiminde basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, PKK`nın çekilme sürecini değerlendirdi.
 
Çekilmenin Türkiye`nin huzuru ve ekonomik anlamda yükselmesi için gerekli olduğunu belirten Bakan Yılmaz şunları kaydetti: "Ülkemizde terörün ortadan kalkması, huzur güven ortamının pekişmesi, tüm Türkiye`nin lehine ama özellikle de bu bölgelerimiz için çok çok önemli. Terör nedeniyle büyük acılar, büyük zararlar yaşamış bir bölgedeyiz. Bunun ortadan kalkması hem insani anlamda, hem kalkınma anlamında, ekonomik gelişme sosyal refah anlamında önemli katkılarda bulunacak. Terörün olmadığı bir Türkiye, bir gelecek inşallah hepimizin ortak arzusu. Tabi bu süreçler henüz tamamlanmış değil. Ümit ederiz ki köklü bir şekilde bir daha ortaya çıkmayacak şekilde bu konular Türkiye`nin gündeminden kalkmış olur`` şeklinde konuştu.
(Nihat Kanat - İLKHA)