Kitaba göre Netanyahu’nun anlaşmadan geri çekilmek istemesinin nedeni, BAE’nin siyonist rejimin Batı Şeria'ya yönelik ilhak planının durdurulmasındaki ısrarıydı. Bunun üzerine bir kriz patlak verdi ve Beyaz Saray ile Netanyahu'nun ofisi arasında, anlaşmayı (İbrahim Anlaşması) tamamlamak zorunda kalana kadar yoğun temaslar yaşandı.
Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre, yazar Ravid, kitabında iki taraf arasındaki temasların gerilim ve tehdit boyutuna ulaştığına dikkat çekerek Beyaz Saray'ın barış süreci Özel Temsilcisi Avi Berkowitz’in Netanyahu'yu “Trump bugünlerde senden hoşlanmıyor. Başkanı Twitter'da sana karşı tweet atmaya zorluyorsun” diyerek uyardığını aktardı. Kitaba göre bununla da kalmayan Berkowitz, Netanyahu’ya Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner'in ‘kendisi hakkında kötü hisler beslediğini’ söyledi. Ravid’in yazdığına göre Berkowitz, Netanyahu’ya ayrıca şu uyarıda da bulundu:
“Dünyadaki en önemli dostunu kendine düşman ediyorsun. (siyonist rejim Başbakanlık personeli arasında borazan olarak nitelendirilen ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman'a işaret ederek) David de artık sana yardım edemez.”
Netanyahu'nun anlaşmadan çekilmek istemesinin nedeninin, yaklaşan seçimleri kaybedeceğini gösteren anket sonuçlarından kaynaklandığını vurgulayan Ravid kitabında şu ifadelere yer verdi:
“O gün, ilhak konusunda gözünü kararttı ve Batı Şeria'nın yüzölçümünün yüzde 30'una tekabül eden Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz'in kuzey topraklarını ilhak etme kararını 1 Temmuz 2020'de yayınlayacağını duyurdu. Bu yüzden BAE'nin ilhakın durdurulması konusundaki baskısına karşı anlaşmadan geri çekilmeyi veya ABD yönetimine baskı yapmayı düşündü. Buna karşın BAE, ‘ya ilhak ya da normalleşme anlaşması iptal edilir’ diyerek baskı uyguluyordu. Olayları yakından takip eden Beyaz Saray yetkilileri, Netanyahu'nun böylesine tarihi bir olaya nasıl partizan siyasi değerlendirmelerle yaklaşabildiğini halen merak ediyorlar.”