Tek başlarına bir şey ifade etmeyen harfler, bir araya gelince potansiyel bir enerji meydana getirir.
Kalem, emin ellerde hakikâti haykırır. Zalimin eline geçerse; bir hançer olur. Yeri gelir, hayatlara bir “nokta” koyar. Ya da kişinin kalemi kırılır, hayat O’na bir nokta koyar.
Soru işareti (?) hep askıda kalma, bir takıntı anlamıdır. Çözülmeyen sorular, gizli şifreler ve hayat yanılgıları saklıdır. Bu durum bizi araştırmaya sevketmelidir. Geçmişten gelen soru işaretleri (?) artık geleceğe askısız; nokta (.) olarak gidebilmelidir.
 

Ünlemler (!) beynimizde şimşekler çakar. Heyecan, coşku, sesleniş, şiddet…
Günlük yaşamda bu işareti bence çok az kullanmalıyız. Sonuçta insanız ve zayıf yaratılmış varlıklarız. Coşku ve heyecanı bünyemiz kaldıramayabilir kimi zaman.
Üç noktanın (…) bir iyi, bir de kötü yanı var. İyi yanı; insanın, içi içine sığmıyordur. Yükleme ulaşılmaz;
- Bu gazetenin öyle güzel bir tarafı var ki… gibi.
Kötü yanı ise; hep istekler peşi sıra gelir. Adam yaşamı boyunca arzularını sıralar;
- İş, aş, ev, araba … derken yükleme bir türlü ulaşamaz. Onu da O’na Azrail (a.s) hatırlatır.

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.