Anavatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olan pepino meyvesi, son yıllarda Türkiye'de de yetiştiriliyor. Patlıcangillerden bir meyve olan pepino, Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bölgelerde yetiştiriliyor.
Görünüşü ve tadıyla kavuna benzeyen pepino, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığa iyi geliyor.
Pepino tezgahlarda 25-30 lira arasında alıcı buluyor.
İstanbul'un Pendik ilçesinde manav işleten Akif Belen, ürünün son 5 yıldır Türkiye'de yetiştirilmeye başlandığını ve popüler bir ürün olduğunu dile getirdi.
Pepino meyvesinin birçok faydası olduğunu belirten Belen, "Kısaca faydalarından bahsedersek; uyku problemini düzenliyor, kan damarlarını kuvvetlendiriyor, dalak yetmezliğine iyi geliyor, iltihaplara karşı etkili, kum ve taş dökmeye yardımcı oluyor. Özellikle şeker hastalığına çok iyi geliyor. Şekerli bir ürün olmasına rağmen şeker hastaları yediği zaman şekeri dengeliyor. Çok faydalı bir ürün, saymakla bitmez daha birçok faydası var." dedi.
Pepinonun kilosunun 25-30 lira arasında değiştiğini ifade eden Belen, ürünün kavun gibi tüketildiğini, fazla tüketmenin herhangi bir zararının olmadığını söyledi. (İLKHA)