Omicron varyantının gölgesinde girilen kış aylarında ABD Başkanı Joe Biden, yeni tip Coronavirus ile mücadele planını açıkladı.

ABD Başkanı Biden, Ulusal Sağlık Enstitüsünde yaptığı ziyarette uzmanlardan Omicron varyantı ve Kovid-19'un ilerlemesi konusunda bilgi almasının ardından bir konuşma yaptı.

Kış ayları için ilk hedeflerinin aşılanmayı hızlandırmak ve kişileri destek doz aşılarını almaya teşvik etmek olduğunu kaydeden Biden, evde yapılan Covid-19 testlerinin ücretsiz olması için de harekete geçtiklerini kaydetti.

Yurt içi ve yurt dışı seyahatleri içinde yeni düzenlemeler getirdiklerini belirten Biden, "ABD'ye uluslararası seyahat eden herkes milliyetine ve aşı durumuna bakılmaksızın uçağa binmeden 24 saat önce test olacak. Ayrıca iç hatlardaki uçak, tren ve otobüs yolculuğundaki maske zorunluluğunu da kış sonuna kadar uzatıyoruz." dedi.

Omicron varyantı vakasına ülkede şuana kadar sadece 2 kişide rastlandığını belirten Biden, uzmanların gelecek haftalarda Covid-19 vakalarında artış olacağına dair bilgi verdiğini ve buna hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Biden, gelecek 100 gün içinde ihtiyaç sahibi ülkelere de 200 milyondan fazla Kovid-19 aşısı göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi. (İLKHA)