15 Kasım’da dünyada ve Türkiye’de neler yaşandı. Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1937: Dersim Harekâtı ve Katliamı’nın ilk adımı tamamlandı; Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve 6 arkadaşı idam edildi. (Dersim İsyanı)

1942: İki fiyatlı ekmek satışına başlandı; memurlar 14, halk 27 kuruştan ekmek alacaktı. Oysa o zamanlar yokluk içinde bırakılanlar ‘halk’tı ve memurlar, var olan devlet nimetinden en fazla istifade edenlerdi. Ama ismi Halk Partisi olan iktidar, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren halk için hiçbir yarar sağlamamış; aksine her politikalarında en başta mahrum bırakılanlar halk kitleleri olmuştur. (İki fiyatlı ekmek satışı)

1960: Nükleer silah taşıyan ilk denizaltı, ABD tarafından Güney Carolina’da suya indirildi. Bütün kötülüklerin anası konumunda olan ABD, denizlerdeki nükleer canavarlığın da öncüsü olmuş; insanoğlunun felaket projesinin deniz aşaması da tamamlanmıştı. (Nükleer silah taşıyan ilk denizaltı)

1979: İstanbul Haydarpaşa önlerinde bir Yunan şilebiyle çarpışan, dev Romen tankeri infilak edip, yanmaya başladı. Kazada 51 denizci öldü; 96 bin ton ham petrolün denize döküldüğü tespit edildi.  (96 bin ton ham petrol denize döküldü)

1983: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildi. Fakat Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmadı ve bu yönde uluslararası odaklardan da destek gelmedi.  (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilan edildi)

1998: Bağımsız Filistin Devleti ilan edildi. Başbakan Turgut Özal, Türkiye’nin Filistin Devleti’ni tanıdığını açıkladı. (Bağımsız Filistin Devleti ilan edildi)

2000: Manisa’da 16 gence işkence iddiasıyla üçüncü kez yargılanan polislere, 5 ila 10 yıl arasında ceza verildi (Manisa’da 16 gence işkence iddiası)

2015: Samanyolu Yayın Grubu’na bağlı tüm TV kanallarının TÜRKSAT’tan çıkarılması sonucu, ekranları karardı. FETÖ’nün en geniş yayın kolu olarak bilinen Samanyolu Yayın Grubu, TÜRKSAT’tan çıkarıldı. (FETÖ’ye bağlı yayın organları karartıldı)