DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gönüllü Gıda Denetçileri Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen 'Diyarbakır'da Gıda Güvenirliği' paneli Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde düzenlendi.
Panelde bir konuşma yapan Doç. Dr. Aydın Vural, Diyarbakır'da gıda güvenliği uygulamaları konusunda bilgiler vererek, beyaz etin klora bastırılıp taze görüntüsü verildiğini, sütün yağının alınıp yerine margarin konduğunu ifade etti.
Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Yaman ise, "Gıda yönetim denetiminde il müdürlükleri ve belediyeler görevlendiriliyor. Diyarbakır'da denetlenen kayıtlı gıda üzerine iş yeri sayısı 8300'dür" dedi.
Diyarbakır'da iyi tarım uygulamaları konusunda bir sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Türk, "Organik tarımda ürün desteği hususunda öğrencileri bilgilendirmekte fayda vardır. İyi tarım uygulamalarında kayıt tutma zorunluluğu ve izlenebilirliğin üzerinde paylaşımlarda bulunulmalıdır" ifadelerini kullandı.
Ziraat Mühendisi Remzi Çekiç, " Diyarbakır'da 2 milyon 57 bin 170 dekar alanda hasat ilaçlaması yapıldığını" söyledi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)