DİYARBAKIR - Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Bozek köyü sakinleri köylerinde okul ve sağlık ocaklarının olmadığını, bu eksiklikleri defalarca yetkililere ilettikleri halde yetkililerin sorunlarına duyarsız kaldıklarını söyledi. Köylüler, köyün içinde bulunduğu durumu artık hazmedemediklerini ifade etti.
 
150 öğrenci var okul yok
Köylerinin 83 haneden oluştuğunu ve okul çağında yaklaşık 150 öğrencinin olduğunu ifade eden Bozek Köyü Muhtarı Ahmet Dalkılıç, " Yetkililere okul için başvuru yaptık köy heyetinin imzasını istediler. İmzalarını toplayıp verdik ama sonuç alamadık. Devlete okul yapması için toprakta veriyoruz buna rağmen yinede gelip yapmıyor. Çocuklarımız taşıma servis ile okula gitmek zorunda kalıyor, bu durumda onların okuldan soğumalarına sebep oluyor" ifadelerini kullandı.
 
Söz var icraat yok
Köylerinde herhangi bir kanalizasyon çalışmasının olmadığını söyleyen Dalkılıç, " Köyümüzde herhangi bir alt yapı çalışması yok. Yetkililer 3 yıldır çalışmalara başlanacağını söylüyor ama bir türlü bu çalışmaları başlatmıyorlar. Yani anlayacağınız söz var icraat yok" şeklinde ifade etti.
 
Sorunlar saymakla bitmez
Diyarbakır`ın BDP`li Yenişehir Belediyesi`nden alt yapı çalışmaları için yardım istediklerini ama onların yardım etmediklerini ifade eden Dalkılıç, " Bu sorunlara bir de elektrik kesintileri eklenince köy artık çekilemez oluyor. Elektrik kesintileri için yetkilileri arıyoruz ama tenezzül edip telefonlarımızı kaldırmıyor. Yetkililerden bu sorunların giderilmesi konusunda bize yardım etmelerini istiyoruz" dedi.
 
Köyde cami de olmalı
Köyün yaşlılarından Tevfik Şanlı ise, " Muhtarımız zaten sorunları saydı. Bunların dışında köyümüz çok kalabalık ve camimiz yetersiz kalıyor. Bizimde camiyi genişletecek imkânımız yok. Bunun için yetkililerin bize yardım etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Köyde sağlık ocağı yok
Köylerinde sağlık ocağı olmadığını ve bundan dolayı çok sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Şanlı, " Köyümüzün nüfusu gittikçe kalabalıklaşıyor. Hastalandığımız zaman hastalarımızı köyde araba varsa götürebiliyoruz yoksa hastaları ilçe ya da şehir merkezine götürme konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Bizde burada yaşıyoruz
Yetkililerin kendileri ile ilgilenmediklerini belirten Şanlı, " Köyde sorunlarımız çok fazla olmasına rağmen kimse bizimle ilgilenmiyor. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Neden bize farklı davranıyorlar. Sıkıntılarımızın giderilmesi için dilekçelerle başvuruyoruz ama verdiğimiz dilekçeler cevapsız kalıyor. Yoksa bizi kandırmaya mı çalışıyorlar" diyerek sitemde bulundu.
 
Oy, hizmet karşılığı verilir
Bize bugün bunları reva görenler zamanı geldiğinde oy istemeye gelirler diyen Şanlı, " Oy ancak hizmet karşılığı verilir, bize hizmet eden kimse oylar onlara verilir" diyerek yetkililerden sorunların giderilmesi konusunda yardım istedi.
 
Köyde yaşayan çocuklar ise çevre okullara okumak için gittiklerini, taşıma eğitimin kendilerini okuldan soğuttuğunu ifade ederek, yetkililerden kendi köylerine okul yapmalarını istedi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)