VAN - 28 Nisan Pazar günü Tarihi Van Kalesi miting alanında gerçekleştirilecek olan etkinliğe sayılı günler kala çalışmalar başladı.


Konuyla ilgili bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ramazan Türk, hafta başında çalışmalara başladıklarını belirterek, "28 Nisan`da yapacağımız Kutlu Doğum etkinliği öncesinde Van merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerimizde hummalı bir çalışma içine girdik. Bu amaçla Pazartesi gününden itibaren merkeze bağlı köylerimizde peygamber sevdalısı sanatçı kardeşlerimiz tarafından hazırlanan Kutlu Doğum CD` si hediye ederek davetimize başladık" dedi.


"Hafta içinde tüm halkımızı davet edeceğiz"
Van merkezde ise işlek caddelerde bulunan bilbordlara afişler astıklarını belirten Türk, "Yarından itibaren ise Van merkezde bulunan esnafımıza ve mahallelerde bulunan halkımızı da etkinliğimize davet etmeye başlayacağız. İnşallah kendilerine CD`lerimizi hediye ederek birebir programımıza davet edeceğiz. Bu şekilde hafta içinde tüm halkımızı etkinliğimize davet etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

"Ev ev dolaşıp halkımızı Peygamber sevdasına çağıracağız"
Ramazan Türk ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da üye ve gönüllüleriyle tüm mahalleleri dolaşarak herkesi Peygamber sevdasına davet edeceklerini belirterek, "Peygamber sevdalısı kardeşlerimizle birlikte ev ev dolaşılarak yine halkımıza Kutlu Doğum CD leri vereceğiz ve kendilerine Peygamber sevdasına davet etmiş olacağız" dedi.


"60 bin CD dağıtılacak"
Yaklaşık olarak 60 bin Kutlu Doğum CD`si dağıtılJacaklarını ifade eden Türk, "Geçen seneye oranla CD sayımızı biraz daha arttırdık. 60 bine yakın CD elimize ulaştı inşallah bunları Peygamber sevdalısı Van halkına ulaştıracağız. Pazartesi gününden itibaren köylerimize çalışmalarımıza başladık. İnşallah Cumartesi gününe kadar çalışmalarımız aralıksız sürecek" ifadelerini kullandı.


"Merkeze 4 bin afiş asıldı"
Türk, "Bunun yanı sıra işlek caddelerimize 4 bin den fazla afiş astırdık. Ayrıca esnafımızı da birebir gezerek hem etkinliğimize davet edeceğiz hem de dükkânlarının camlarına afişlerimizi asacağız" diye konuştu.

Öte yandan etkinliğin bu yıl tarihi Van Kalesi Miting Alanında yapılacağını ifade eden Türk, kentin birçok noktasında ücretsiz toplu taşıma araçlarının kalkacağı, sürpriz konukların olacağı ve her yıl büyük bir beğeni toplayan tiyatro gösteriminin bu yıl da yer alacağı belirtildi. (Murat Dalgın-İLKHA)