BİNGÖL - İki cihan güneşi Hz. Muhammed Mustafa`nın (sav) kutlu doğumu münasebetiyle Pazar günü Bingöl`de bir program düzenlenecek.

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü yetkililerinden Şefik Börü, 28 Nisan Pazar günü Şehir Stadyumunda yapılacak Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili bir açıklama yaptı.

Hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren Börü, "10 binin üzerinde Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca ilahilerin yer aldığı DVD dağıttık. 20 bin adet el ilanı, bin`e yakın şehrin çeşitli sokak, cadde ve dükkânlara afiş, altı ayrı noktada brandalı afiş asıldı. Son iki günde şehrin merkezinde stant kurulacak ve araçlarla halk etkinliğe davet edilecektir" dedi.

Yerel gazetelerde ilan, radyo ve televizyonlarda duyurularının verileceğini ifade eden Börü, Bingöl`deki mevcut sivil toplum kuruluşları ve bölgenin kanaat önderleri ziyaret edilip mevlide davet edileceğini belirtti.

"28 Nisan Pazar günü saat 13.30`da Bingöl Şehir Stadyumunda yapılacak olan kutlu doğuma tüm halkımızı bekliyoruz" diyen Börü,

Bingöl Peygamber Sevdalıları Bölge Koordinatörlüğü adına kutlu doğum etkinliğine katılmak için geldiği Diyarbakır`da elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren Sümeyye Çelik`e Allah`tan rahmet, ailesine sabır diledi. (M. Ata Güler/Salih Torak-İLKHA)