VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu, beraberindeki protokol üyeleriyle Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan Mehmet Gürbüz'e ait sera işletmesinde incelemelerde bulundu.

 

Burada hep beraber yenilen yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Karaloğlu, Vanlı çiftçilerin sulu tarımı ve sebzeciliği bilmemesinden dolayı eseflerini dile getirdi.

 

İşletme sahibi Mehmet Gürbüz'ün 4 yıl önce bu işe 20 dönümle başladığını hatırlatan Karaloğlu, "20 dönümle başladığımızda endişemiz vardı. Olacak mı olmayacak mı diye. Ama her geçen sene hem ekilen alan genişledi hem de ekilen ürün çeşitlendi. Şu anda 17 çeşit sebze yapıyorlar burada ve sadece kendileri de değil. Artık bölgeden toprak sahipleri, Gevaşlı çiftçilerimiz de bu işe katıldı. 20 dönümle başlayan ekim şu an Mehmet Bey'in dışındaki çiftçilerle beraber 2 bin 500 dönümü bulmuş durumda" dedi.

 

Hedeflerinin bölgede sebze ve meyve yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak ve çoğaltmak olduğunu söyleyen Karaloğlu, bu yıl ilk defa Van'dan yurt dışına sebze ihracatının yapılacağı müjdesini vererek, "Bizim topraklarımız temiz, bakir ve yorgun değil. Bu sene ilk defa Van'dan yurtdışına sebze ihracatı yapılacak. Almanya ve Rusya'ya. Bu bölge için ve çiftçi için önemli. Bölgede DSİ'nin sulama çalışmaları devam ediyor." diye konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)