AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Ensar Kulübü tarafından Nezahat Çeçen Konferans salonunda 'Dinler arası Hangi Diyalog?" konulu program gerçekleştirdi.

 

Programda konuşan AİÇ Üniversitesi Dinler Tarihi Bölüm Hocası Doç. Dr. Kemal Polat, dinler arası diyalogun Türkiye ve İslam âlemini yakından ilgilendiren ve ilgi çeken bir konu olduğunu dile getirerek, diyalog konusunda insanların, karşıt olanlar, savunanlar ve çekimser kalanlar şeklinde 3'e ayrıldığını söyledi.

 

Konuyu bilimsel olarak ele alan Polat, dinler arası diyaloga karşıt olanların niye karşıt, savunanların niye savunduğunu ve çekimserlerin niye çekimser kaldığını maddelerle ve konuyla alakalı makalelerden alıntılarda bulunarak açıkladı.

 

Son olarak önce Müslümanların arasındaki diyalogun sağlanması gerektiğinin altını çizen Polat, "İnanlar kendi aralarında ayrımcılıktan kaçmalı ve önce bu toplumun insanlarıyla ilişkide bulunmalıdır " dedi.

 

Soru-cevap bölümü ile devam eden program, Yrd. Doç. Dr M. Salih Geçit'in Doç. Dr Kemal Polat'a plaket takdim etmesinin ardından sona erdi. (Mehmet Çetin - İLKHA)