DİYARBAKIR- Diyarbakır Newroz Parkı Miting Alanında 21 Nisan 2013`te, Peygamber Sevdalıları hesaba katılmadan hiçbir adımın atılamayacağı ve hiçbir çözümün hedefine ulaşamayacağı mesajı verildiği Kutlu Doğum etkinliğini, Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, İlke Haber Ajansı`na değerlendirdi. Ünsal yaptığı değerlendirmede tüm engellere rağmen dünya tarihinde eşine rastlanmayan bir Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlendiğini söyledi. Ünsal, "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (SAV)" adlı `Kutlu Doğum` etkinliğine Şırnak`tan Diyarbakır`a gelen elindeki Tevhid Bayrağı`nın yüksek gerilim hattına temas etmesiyle vefat eden Peygamber sevdalısı Sümeyye Çelik`e de Allah`tan rahmet diledi.
 
`Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği Dünyadaki tüm Müslümanlar için iftihardır`
Ünsal Diyarbakır`da görkemli bir şekilde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği için dünyadaki tüm Müslümanların iftihar edip sevinmeleri ve taktir etmeleri gerektiğini söyleyerek, " Peygamberler şehri, sahabeler şehri, Diyarıbekir`de, Amed`te böyle bir izzet ve şerefi Peygamber sevdalılarına nasip ettiği için Allah`a hamd-u senalar olsun. Biz bu lütfü ve ikramı kendimizde değil Allah`u Teala`dan biliyoruz. Bugün bizler bu güzelliğe aracı olduk. Yarın başka Peygamber sevdalıları bu güzel organizasyonları düzenleyecek ve devam ettirecektir. Bizler Allah ve Resulünün ile İslam davasının birer hadimleriyiz. Amed halkı kendine yakışanı yapmıştı. Dünyanın birçok yerinde özellikle STK ve camia temsilcileri bu etkinlikte bizzat bulunarak Peygamber sevdalılarının yaptığı bu etkinliği Müslümanlara verilen bir nimet ve lütuf olarak değerlendirmişlerdir" dedi
 
Mevlit etkinliğine teşrif etmek için bütün kesimlere çağrıda bulunduklarını altını çizen Ünsal katılım ve desteklerinden dolayı herkese teşekkürlerini iletti.
 
`Tevhid Bayrağı dışında hiçbir bayrağa izin verilmemiş`
Peygamber sevdalılarının bir kez daha kardeşliği ve uhuvveti, Müslümanlar arasında ki dayanışma ve vahdetin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Ünsal, Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı yüzlerce STK`nın olmasına rağmen hiçbir zaman bir STK`nın ismini zikredilmediğini, bunun da peygamberin anlaşılması niyeti olduğunu ifade etti.
 
`Yönetimler Kutlu Doğum etkinliklerini engelleme girişiminden vazgeçsinler`
Ünsal yetkililere ve yerel yönetimlere de çağrıda bulunarak değerlendirmesini şöyle sürdürdü: " Biz diyoruz ki; Bu gibi etkinlikleri, Kutlu Doğum etkinlilerini engelleme girişim ve çabalarınız boşundadır. Halkın inançlarıyla oynamayın halkın bu peygamber sevdasının önüne geçmeye çalışmayın. Aksine sizlerin bu konuda yardımcı olmanız gerekmez mi? Şunu da belirtmek istiyorum ki sadece Diyarbakır`da değil, ülkenin birçok yerinde Kutlu Doğum etkinliklerini engellemek için bazı çabalar içerisine giren şahıs ve kurumlar vardır. Tekrar ediyorum sizin bu engelleme çabalarınız boşunadır. Hiçbir engelleme ve kısıtlamanız bu sevgi selinin önüne geçemeyecektir. Bunun için bu tür girişimlerinizden vazgeçin."
 
`Yaptığınız her hesapta Peygamber Sevdalılarını düşünmek zorundasınız`
Ünsal konuşmasının devamında, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yine diyoruz ki yaptığınız her hesapta muhakkak Peygamber Sevdalılarını da düşünmek zorundasınız. Kimin ne hesabı varsa Peygamber Sevdalılarını da bu hesaba katmalıdırlar. Aksine Peygamber Sevdalıları dışında yaptığınız her hesap bozulacaktır. Peygamber Sevdalılarının barıştan, huzurdan halkımızın özgürlüğünden, inanç değerlerini yaşama konusunda başka bir gaye ve niyetleri yoktur" ifadelerine yer verdi.
 
Ünsal, Kutlu Doğum etkinliğine katılanların sayısı polemiğine kesinlikler girmediklerini ve girmeyeceklerini de belirterek, bazı medya kuruluşların bu konuda bazı yorumlara girdiğini belirti. Ünsal bu medya kuruluşlarını insaflı ve vicdanlı davranma çağrısında da bulundu.
 
`Sümeyye Çelik`e başsağlığı`
Ünsal, Diyarbakır`da Pazar günü düzenlenen kutlu doğum etkinliğine katılmak için Şırnak`tan Diyarbakır`a gelen ve elindeki Tevhid Bayrağı`nın yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu hayatını kaybeden Peygamber sevdalısı Sümeyye Çelik`e (15) de Allah rahmet etsin temennisinde bulunarak ailesine de sabr-ı cemiller diledi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Ünsal, 21 Nisan`da yapılan Kutlu Doğum etkinliğine katılımlarından dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür etti.
 
Ünsal ayrıca, Diyarbakır`daki Kutlu Doğum etkinliğini objektif ve ilkeli olarak haberleştirdiği için İlke Haber Ajansı`nı tebrik etti. (Osman İçli-İLKHA)