BATMAN - Çözüm süreciyle ilgili temaslarda bulunmak üzere sabahın erken saatlerinde Batman'a gelen "Akil İnsanlar" Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu'ndan sanatçı Yılmaz Erdoğan, saat 11.00'da Yeni İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

 

Batman'a ilk kez geldiğini söyleyen Erdoğan, her heyetin ayrı ayrı yerlere gittiğini ve bir dizi temaslarda bulunduklarını söyledi.

 

Çocukluğunun çatışmalar içerisinde geçtiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Umarım bundan sonra daha güzel, daha normal ve daha pozitif bir biçimde hayat geçireceğiz. Elimizde kocaman bir umut var ve bütün dolaştığımız yerlerde bu umudu görmek çok mutluluk verici bir şey. Bizler sahaya inerek halkın durumu nedir? Kim ne istiyor? Çözüm süreci nasıl işliyor? Çözüm neyin üzerine kurulacak? Gibi incelemelerde bir veri toplayıp halkın isteklerini üst mercilere göndereceğiz."

 

Daha sonra karşılıklı soru-cevap kısmında bir öğrencinin çözüm süreciyle birlikte Roboski katliamı olayının gün yüzüne çıkarılması gerekmiyor muydu? Sorusu üzerine Erdoğan, 2 gün önce Roboski'de olduğunu ve orada çok acı bir tabloyla karşılaştığını belirterek, "İnsan kalbinin dayanabileceği bir durum değil o annelerin trajedisi. Fakat şöyle düşünmek istiyorum. Bunlar halledilip bir çözüm sürecine girilmiyor. Çözüm sürecine giriliyor ki bunlar halledilsin. Bu sürece o yüzden çok umutla bakıyorum. Başta Roboski gibi olaylar olmak üzere bütün bunların hallolması için çatışma ortamının durması ve bizim diyalog ortamına geçmemiz gerekiyor" dedi.

 

Akil İnsanlar Heyetinin asıl amacı nedir? Heyetin görülen kısmı ve görülmeyen kısmı var mı? Sorusu üzerine ise Erdoğan, şunları kaydetti: "Görülmeyen hiçbir kısmı yok. Kendi adıma söyleyeyim, hiçbir siyasi partinin ne temsilcisiyim, ne yandaşıyım ve ne oydaşıyım. Sadece iyi bir şey yapılırsa kesinlikle çekinmeden desteklerim, tatsız bir şey olursa desteklemem ve hatta protesto ederim. Bizi buraya getiren bir faaliyet olması çok önemli bir şeydir. Benim için en önemli kısmı sizlerle bir araya gelmektir. Verebilirsek de buradan Türkiye'ye güzel, barışçıl ve iyi kalpli mesajlar vermektir. Görünen asıldır."

 

Heyetin, daha sonra kentteki bazı aileleri ziyaret edeceği ve saat 18.30'da STK temsilcileriyle bir araya geleceği öğrenildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)