GAZİANTEP - Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Ortaöğretim Şube Başkanı Özcan Fidan, 4 Mayıs`ta düzenlenecek olan Diyarbakır`ın Fethi kutlamasına ilişkin basın açıklaması yaptı.


Diyarbakır`ın Hz. Ömer (r.a.) döneminde 27 Mayıs 639`da Mekke`nin fethinin üzerinden 10 yıl geçmeden fethedildiğini belirten Fidan, "Bölge halkı olan Kürtler, İslam`ı kendi istekleriyle kabul etti" dedi.


Fetihten sonra Diyarbakır halkının Anadolu`nun İslamlaşmasında etkin bir rol aldığını vurgulayan Fidan, "Diyarbakır`ın Fethi, Anadolu`nun İslamlaşması, İstanbul`un alınması ve Avrupa`ya taşınması yolunda çok önemli bir hamledir. Diyarbakır`ın fethini Mekke ve Kudüs`ün fethinden ayrı gören her söz eksik kalacaktır" ifadelerini kullandı.


Gaziantep halkını Diyarbakır`ın Fethi programına davet eden Fidan, "Bu coğrafyanın bir yapı harcı olarak gördüğümüz Sahabeler şehri Diyarbakır`ın fethini kutlamayı kendimize bir görev biliyoruz. Yeryüzünde her insan için özgürlük, adalet ve refahı sağlama noktasında atılan hiçbir adım gecikmiş değildir" dedi.         (Şefik Mert- İLKHA)