BATMAN - Batman`ın en büyük ilçesi olan Kozluk`ta alternatif turizm çalışmalarını sürdüren Batman Turizm ve Tanıtım Derneği yöneticileri hafta sonu geziler düzenliyor.

Bat-Der yöneticileri özellikle Kozluk ve Sason ilçelerinin tarihi ve kültürel alanlarının yanısıra doğa ve sağlık turizmine dikkat çektiler.

Dernek Genel sekreteri Turgut İzgi, Batman Turizm potansiyelinin Hasankeyf`le birlik diğer ilçelerinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Kozluk ilçemizin kalesi, İbrahim bey camisi ve Angebir doğal parkı Norşin Alçılı kaya şelalesi, Termal suları ve Gola Masıya şifalı balıkları ile çok önemli turizm alanlarına sahiptir. Bu anlamda dernek olarak her hafta sonu bir ilçemizi gezerek alternatif turizm yerlerini gezip tanıtıyoruz. Kozluk ilçemiz bu anlamda çok zengin bir kapasiteye sahiptir. Bütün Batman`lıları hafta sonlarını bu ilçemize gezi yapmalarını istiyoruz" dedi.

Batman Turizm ve Tanıtım Derneği alternatif turizm komisyonu üyeleri İbrahim Yıldırım, Şükran Aslan, Metin Olgun ve Emin Bulut hafta sonu Kozluk`un tarihi ve doğal alanları hakkında yerel halktan bilgi aldılar.
(Mehmet Mikyas-İLKHA)