Aylık olarak okuyucusuyla buluşan ve yazar kadrosunda sadece genç yazarların olduğu gençlik dergisi Söz ve Kalem, kasım ayı dosya konusunda; İslam davetinin önemini, İslam davetçilerinin sahip olmaları gereken vasıfları, İslam davetinin nasıl yapılacağı ve dijital dünyanın neden olduğu insani ilişkilerin zayıflamasının ve İslam davetini nasıl etkilediği gibi konuları işledi.
"Süreç İslam davetini teknolojik aletlere hapsetmeye kadar geldi"
Göz temasına dayalı davet anlayışı yerini online davete bırakmak üzere olduğu vurgusu yapılan dergide şu ifadelere yer verildi:
İslam daveti gönüllere dokunarak, karşıdaki insanı ikna ederek yapılacak bir görevdir. Gönle dokunulmadan, muhabbet kurulmadan yapılacak davet noksan kalır. İslam daveti çok çeşitli araçlar ile zaman ve mekân sınırı olmadan yapılabilecek bir faaliyettir. Zamanın imkânlarının kullanılması, davetin yaşanılan yere ve içinde bulunduğu zamanın koşullarına uygun bir şekilde yapılması davetin gerekliliklerindendir. Teknolojinin hızla gelişmesi, insanların sahip olduğu teknolojik aletlerinin sayısının artması ve insanların zamanlarının büyük bir çoğunluğunu bu teknolojik aletlerle geçiriyor olması daveti bu alanlarda güçlü kılmayı gerektirdi. Ancak zaman içerisinde bu süreç İslam davetini teknolojik aletlere hapsetmeye ve hatta bu süreç davet işini neredeyse tümüyle robotlara bırakmaya kadar geldi.
Dergide kimler ne yazdı?
İslam davetinin işlendiği Söz ve Kalem dergisinde bu ay; Editör "İslam Davetini Robotlara mı Bırakacağız?", Orhan Özsoy "Davet ve İslam Düşüncesi Üzerine", Ahmet Karaduman "Peygamber Vazifesi: Davet", Yusuf Yetiş "Şeytanın Girdiği Her Yere Âlimler de Girmeli", Hüseyin Titiz "Davetçi Bir Nesil Yetiştirme", Yusuf Bingöl "Davet ve Dijitalleşme" yazıları ile İslam davetini ve bugün için davette yaşanılan problemlerini kaleme aldı.
Dergide ayrıca analiz, gezi yazısı, kütüphaneden notlar, bilim ve teknolojiye dair önemli yazılar yer alıyor. (İLKHA)