ADANA - Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu; Seyhan İlçesi Barbaros İlköğretim Okulu`nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör tarafından düzenlenmek istenilen Kutlu Doğum etkinliğinin okul idaresi tarafından engellenmesine tepki gösterdi.

Okulda salâvat sesine tahammül edilmedi
İddiaya göre; Cuma günü öğrenci ve velilerinin katılımıyla okul toplantı salonunda başlayan Kutlu Doğum etkinliğinde salâvat sesini duyan okul müdür yardımcısı Zafer Aydaş, etkinliğin yapıldığı salona gelerek; "Okulda böyle etkinlik olamaz, hemen bu programı bitiriyorsun" diyerek etkinliği düzenleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör`e çıkıştı.

Kutlu Doğum`a 28 Şubat ayarı vermek istediler
Etkinliğin kesilmesi üzerine gözyaşlarına boğulan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör; tek amaçlarının, Hz Peygamber Efendimizin doğum gününü okulda öğrenci ve velileriyle kutlamak olduğunu, ancak buna okul müdürü ve yardımcısının izin vermediğini söyledi.

Okulda Hz. Muhammed`in doğum gününü kutlamak neden yasak` diye sitem eden Gör; "Okul idaresinin bu tavrı çok zoruma gitti, çok üzüldüm. Beni 28 Şubat`la tehdit ettiler. Yaptığım etkinlik laikliğe aykırıymış. Kutlu Doğum, valilik tarafından her yerde kutlanıyor. Bunun neresi laikliğe aykırı" diyerek tepki gösterdi.

Peygamber Sevdalıları`ndan tepki
Kutlu Doğum etkinliğinin okul idaresi tarafından engellenmesine tepki gösteren Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör`e destek açıklaması yaptı.

Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Yılmaz Geçer tarafından yapılan açıklamada, "Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif etmesiyle şeref verdiği Nisan ayı içerisinde insanımız, Peygamber sevdasıyla coğrafyamızın hemen hemen her karesinde kutlu doğum etkinlikleri düzenlemektedir. Müslüman halkımızın efendimize olan bağlılığı ve muhabbeti bizlere gurur vermektedir" dedi.

Bu zihniyeti tövbe edip hallerini düzeltmeye davet ediyoruz
Barbaros İlköğretim Okulu`nda yaşanan hadisenin 28 Şubat baskıcı zihniyetinin devamı niteliğinde olduğunu ifade eden Geçer; "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör tarafından izin dâhilinde gerçekleştirilmek istenen Kutlu Doğum etkinliği, kendini bilmez okul idaresi tarafından yarıda kesilmiş ve etkinliği düzenleyen değerli bayan öğretmenimiz, öğrencilerinin yanında rencide edilmiştir. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yapılan hukuksuz engellemeyi şiddetle kınıyoruz. Laiklik kisvesi altında, İslam`a ve O`nun kutlu Peygamberi Hz Muhammed`e (SAV) olan hazımsızlığı ellerine geçen her fırsatta göstermekten kaçınmayan bu zihniyeti tövbe edip hallerini düzeltmeye davet ediyoruz. Şunu iyi bilsinler ki Müslüman halkımızın kalbindeki Allah ve Peygamber sevgisini kesinlikle çıkaramayacaklardır" dedi.

Platform olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elife Gör`e destek verdiklerini belirten Geçer, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak etkinliği düzenleyen değerli öğretmenimize destek verdiğimizi ve yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)