Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Konya Kitap Okuyor Platformu arasında protokol imzalandı…

Konya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile Konya Kitap Okuyor Platformu arasında, Konya il ve ilçe merkezlerindeki hastanelerde kütüphane kurulmasına yönelik bir protokol imzalandı. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Konya Kitap Okuyor Platformu arasında imzalanan protokol anlaşmasına Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Konya Kitap Okuyor Platformu Başkanı Hikmet Yılmaz ve platform üyeleri katıldı.

Konya Kitap Okuyor Platformu Başkanı Hikmet Yılmaz “Platform olarak, hastanelerde hastalarımızın poliklinik sırasında veya sonuçları beklerken geçen zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmeleri için Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile protokol imzalamış bulunuyoruz. İnşallah gücümüzün yettiğince Konya il ve ilçelerindeki Devlet Hastanelerinin tamamında kütüphane kuracağız” dedi.

Yılmaz şöyle devam etti: “Bu protokolde bizleri desteklerinden mahrum bırakan bazı kamu kurum ve kuruluşlarına en güzel dersi inşaallah yakında vereceğiz. Kim önümüzü tıkamak ve engel olmak isterse istesin bizi yıldıramaz, tam tersine hızımıza hız, gücümüze güç katar. Protokolde imzası bulunan Esra`ya, Ahmet Melih`e ve Zeynep kardeşime teşekkürlerimi sunuyorum.”

Konya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu da protokol imza töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şimdi işin içinde kitap okumak olunca tabi bizim için bu çok önemli. Çünkü dinimizin ilk emri bizlere oku olmuştur. Kitap okumayla ilgili bu projeyi ben sonuna kadar destekliyorum.” diyen Bekerecioğlu; “Hatta ben kendi çocuklarıma, gençlere tavsiyem şudur: Olabildiğince kitap okuyun, belki ilk başta hangi kitap doğru hangi kitap yanlış ayrımı yapmakta zorlanabilirler ama şu bir gerçek ki, bir müddet sonra doğru ile kötüyü ayırt edecek yetiyi ve özelliği bu sayede kazanacaklar.”


Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu gençlere de tavsiyelerde bulunarak “Özellikle ortaokul seviyesindeki arkadaşlar hem Türk hem Dünya klasiklerini muhakkak okusunlar. Bu klasiklerin inanılmaz bir ufuk açacağını ve okuma alışkanlığını kazandıracağını düşünüyorum. Bu proje herkes için inşallah hayırlı uğurlu olur” dedi.

Daha sonra protokol imzaları atıldı.

Protokol imzasından sonra Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu ve Konya Kitap Okuyor Platformu üyeleri kurumda çalışan personellere kitap hediye ettiler.

PROTOKOLÜN İÇERİĞİ ŞÖYLE

1. Konya ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği

a. Proje hakkında hastane yöneticilerinin ve başhekimlerin bilgilendirilmesi.
b. Hastanelerde kütüphane olarak düzenlenecek bölümlerin belirlenmesinde proje yöneticilerine yardımcı olunması.
c. Kütüphaneden sorumlu olacak personelin sağlanması
d. Kütüphanenin hastalara ve hastane personelinin hizmetine sunulması ve okumaya teşvik edilmesi.
e. Kitapların okunduktan sonra iadelerinin takibinin yapılması.
f. Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin bu proje ile ilgili herhangi bir finansman sorumluluğu yoktur.

2. Konya Kitap Okuyor Platformu

a. Gerekli kaynağın sponsorlardan temin edilmesi ve hastanelerde belirlenen yerlerde kütüphanelerin kurulmasının sağlanması.
b. Bu kütüphanelerin her yaşa uygun kitaplarla donatılması.
c. Sponsor olan firma veya şahısların isimlerinin kütüphanelerin uygun yerlerinde görünmesinin sağlanması.

Taraflar yukarıda detayları verilmiş olan görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyi kabul ederler.

Bu protokol 2 (iki) nüsha olarak hazırlanmış olup taraflarca imzalandığı tarihte yürürlüğe girer. Anlaşmazlık durumunda tarafların karşılıklı görüşmeleri sonucunda feshedilebilir. Her iki tarafta tek taraflı fesih hakkına sahiptir.”

Habervaktim