GAZİANTEP- Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Ayasofya`nın tekrar camii olarak ibadete açılması için 15 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde başlatılan "Zincirler Kırılsın Ayasofya Camii Olarak Açılsın" İmza kampanyasına Gaziantep halkını davet etti.

 

İmza kampanyasıyla ilgili şube binasında basın toplantısı düzenleyen Evyapan,1453 yılında İstanbul`un fethi sırasında Camiye çevrilen Ayasofya`nın hem İstanbul fethinin sembolü, hem de adaletin zulme karşı üstünlüğünün bir sembolü olduğunu vurguladı.

 

Ayasofya`nın 24 Kasım 1934 yılında emperyalist güçleri ile Bizans zihniyetinin baskısıyla hukuksuz bir şekilde müzeye çevrildiğini belirten Evyapan, "Ayasofya ne taş, ne binadır. Ayasofya hakkın batılı kuşatmasıdır. Ayasofya, cihat ruhunun remzi,akıncıların nal seslerinin tekbir sesleriyle buluştuğu İlay-ı Kelimetullah aşkının yapı taşıdır.Ayasofya üzerinde yaşadığımız bu diyarın İslam beldesi olduğunun sembolüdür."ifadelerini kullandı.

 

Evyapan, Ayasofya`nın camii olarak ibadete açılması için başlatılan "İmzanla Zincirleri Kır" 10 Milyon imza kampanyasına tüm halkı davet etti. (Şefik Mert- İLKHA)