BİNGÖL- Bingöl Belediyesi tarafından yapılan parklarda modern çocuk oyun grupları, spor alanları ve yürüyüş yolları ile şehrin çehresini değiştirerek, yeşil alanların sayısında önemli bir artış sağlandı.

 

Ailelerin gönül rahatlığı ile parklara gönderdiği çocuklar, parkta bulunan oyun grupları ile eğlenerek, sokaktaki zararlı alışkanlıklardan da uzak duruyorlar. Halkın hoş vakit geçirdiği parklarda oyun grupları ve fitness aletlerinin yanı sıra bank ve oturma grupları da bulunuyor.



56 bin metre karelik alana yapılan 14 park hakkında bilgi veren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, şöyle konuştu:

"Yeşil alanların eksikliğini çok ciddi olarak hissettiğimiz şehrimizde, ilk geldiğimiz günden itibaren parklara ayrı bir önem verdik. `Her Mahalleye Bir Park` Projesi kapsamında, bazı büyük mahallelerimize 2 park, diğer mahallelerde de en az bir park yapmak suretiyle, toplamda 14 parkımızı hizmete sunmuş olduk. Toplam 56 bin metre karelik bir alanı kapsayan parklarımızın belediyemize maliyeti yaklaşık 4 milyon TL oldu. Halkımızın ailece gece yarılarına kadar parklarımızda güzel vakit geçirdiklerini biliyoruz. Parklarımızda büyük bir memnuniyet olduğunu gördük. Prensip olarak parklarımızı herhangi bir ticari işletme gibi de görmedik. Halkımız da bizlerden bunu istiyordu. Parklarımız halka açık, sadece koruması, bakımı ve temizlikleri belediye personeli tarafından yapılıyor. Parklarımızın içinde 5`li oyun grupları, fitnes aletleri ve farklı oyun grupları bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

 

Parklar ile Bingöl`de yeşil alan sayısının da arttığına dikkat çeken Atalay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Burada önemli olan halkımızın kapısının önünde ve mahallesinde gönül rahatlığıyla gidebileceği yeşil alanlar oluşturmaktır. Parkları yeşillendirip oyun grupları kuruyoruz. Parkları sadece çocukların oyun oynadığı alanlar olarak değil, yetişkinlerin de spor yapabileceği yerler olarak görüyoruz"

 

Park çalışmalarından memnuiyet duyduklarını dile getiren halk, hem aile bireylerinin hem de çocukların rahat nefes alacağı ortamların oluşturulmasında emeği geçen Belediye Başkanı Serdar Atalay`a ve belediye personeline teşekkür etti.

 

Bingöl Belediyesi tarafından son iki yılda yapılan 14 Park; Karşıyaka Mahallesi Parkı, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi 1 Nolu Parkı, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi 2 Nolu Parkı, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Parkı, Kaleönü Mahallesi Parkı, Saray Mahallesi Parkı, Kültür Mahallesi Bediüzzaman Said-i Nursi Parkı, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Çibuk Parkı, Yeşilyurt Mahallesi Parkı, Şeyh Ahmet Mesire Alanı, İnalı Mahallesi Parkı, Kaleönü Mahallesi Yekmal Parkı, Saray Mahallesi Zafer Çağlayan Parkı, Saray Mahallesi Hulusi Bey Parkı." (Yusuf Çevlik/Sedat Kuşulay-İLKHA)