BATMAN - Prof. Dr. Ali Seyyar, Batman Ortopedik Engelliler Derneği`nin davetlisi olarak saat 13.00`da Batman Üniversitesi Konferans Salonu`nda "İslâm`da Engelli Çocukların Hakları" başlıklı bir konferans verdi.
 
Konferansa, Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan, Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay, bazı kurum müdürleri, STK temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan, kendisini davet eden Batman Ortopedik Engelliler Derneği ve katılım gösteren tüm misafirlere teşekkürlerini iletti.
 
Daha sonra konuşan Prof. Dr. Ali Seyyar, her özürlünün engelli olmadığını, her engellinin de özürlü olmadığını belirterek, İslam`ın özürlü olan veya olmayan herkesin, eşit şartlarda temel haklarını verdiğini söyledi.
 
Her çocuğun dünyaya gelme hakkı vardır
Engelli olsun olmasın her çocuğun dünyaya gelme hakkının olduğunu savunan Seyyar, "BM Çocuk Hakları Sözleşmesi`nde belirtildiği üzere, özürlü doğacak çocuklara ayrımcılık yapılamaz. Buna göre kürtajla ilgili düzenlemelerde bebeğin ağır maluliyetinin söz konusu olması durumlarında dahi dünyaya gelme hakkının yanında tıbbî tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri alma hakkı da vardır. Ancak Türkiye özürlü doğacak çocukları kürtaj yapabilme hakkı veriyor. Her çocuğun dünyaya gelme hakkı vardır ama, Türkiye Cumhuriyeti `çocuğunuzun özürlü olma ihtimali varsa kürtaj yapabilirsin` diyor. Bu nasıl bir yasadır? Bu dünyada kürtaj yaptırmak ve buna teşvik etmek yasak olmayabilir ama ahirette bunun hesabı sorulacaktır" dedi.
 
Aile planlaması ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin verdiği yasalar doğrultusunda her yıl 70 bin anne adayının kürtaj yaptığını vurgulayan Seyyar, bu sayının 10 yılda 700 bin`e çıktığını kaydetti.
 
Özürlü çocukların çok bereketli olduklarına dikkat çeken Seyyar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özürlülere tahammül edemeyenlerin psikolojisi bozuktur. Peygamberimiz özürlülere ayrı bir özellik ve sevgi göstermiştir. Peygamberimiz özürlülere çok fazla değer vermiştir. Onları hiçbir zaman dışlamazdı. Çünkü Peygamberimiz bir baş öğretmendi. O, insanlığı unutmuş ve insanlıktan nasibini almamış kişilere insan olduklarını öğretti. Bu dünyada özürlülere eşit haklar getirilmiyor. Oysaki Peygamberimiz herkese eşit bakar ve onlara eşit haklar verirdi." (M. Fatih Akgül - İLKHA)