Doğruhaber - Mesut Tunce

TEM bağlantı yolunun Hadımköy gişeleri istikametinde bulunan yaya kaldırımının, trafiğin yoğunlaştığı saatlerde bile yayalar tarafından kullanılmasından şikayetçi olan araç sürücüleri, yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istiyor (!).

Bir otomobil sürücüsü, kaldırımı kullanan yayalardan rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Hakkım olan kaldırımın en uç noktasından gidiyorum ki aynı kaldırımı kullanan bir yaya bana çarpmasın. Bize en büyük zorluğu çıkaranlar ise bebekli annelerdir (!) Onlar gerçekten sürücülere karşı en duyarsız olanlar (!)" dedi.

Yetkililerin bu soruna çözüm bulmalarını isteyen araç sürücüsü, kaldırımı kullanan yayalara, özellikle de kaldırımları gereğinden fazla işgal eden pusetli annelere, engelli vatandaşlara, ve yaşlılara ceza verilmesi gerektiğini ifade etti.

- "Evime gitmek isterken cezaevine girebilirdim"

Bir kamyon sürücüsü de yayaların sürekli kaldırımı kullandığını söyledi.

Özellikle pusetli annelerden rahatsız olduğunu dile getiren sürücü: "Geçen gün bir kadın yüzünden az kalsın aşağı yuvarlanacaktım. Sürekli kaldırımdan gelip geçiyorlar ama aynı kaldırımı kullanan kamyonlara hiç dikkat etmiyorlar. Bir gün onlardan birine çarpıp da cezaevine gireceğim diye çok korkuyorum." ifadelerini kullandı.

Kamyon sürücüsü, kaldırımı iş yerine yük taşırken kullandığını ve burayı kullanan yayalar nedeniyle tedirginlik duyduğunu aktararak, "Büyüklerimden anlayış bekliyorum. Bunları göz önünde bulundurmaları lazım." diye konuştu.

-"Yayalar arabama su sıçratıyor"

Yayaların sorumsuz davranışlarından şikayetçi bir otomobil sürücüsü de, yaşadığı talihsiz olayı şöyle anlatıyor: "Her zamanki gibi kaldırımdaki yerime park etmiştim. Tam evden çıkıyordum ki, caddede yürüyen bir yayanın, yerdeki su çukuruna basarak arabamın ön sol tekerleğine su sıçrattığını gördüm. Halbuki arabamı yeni yıkatmıştım. O yaya biraz daha duyarlı olsa, kaldırıma o kadar yakın yürümese, caddenin biraz daha ortasından gitse, bu talihsiz olay yaşanmayacaktı. Mağduriyetimiz konusunda yetkililerin acilen bir şeyler yapmasını istiyorum."

Bu arada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün İstanbul Büyükşehir Belediyesine, konuyla ilgili düzenleme yapılmasını isteyen yazı gönderdiği öğrenildi.