BATMAN - Batman`ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinde 9. sınıf öğrencisi Melike Işık için okulda kermes düzenledi.

Ders saati bitiminde öğretmen ve öğrencilerin mutfakta marifetlerini sergileyip, büyük bir özenle hazırlamış oldukları tatlı, yiyecek ve içecekleri satışa sundular. Kermese öğrenci, öğretmen ve çevre okullardan yoğun katılım olduğu dikkati çekti. Kermesten elde edilen 3 bin 500 lira Melike Işık`ın tedavisi için ailesine verilecek.

Kayapınar Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hamza Turan, kermese beklediklerinin çok üstünde ilgi olduğunu belirtti. Bu manzaradan çok mutlu olduklarını ifade eden Turan, "Birçok kamu kurum ve kuruluşundan, öğrenci velilerinden, çevre okul öğretmen ve öğrencilerinden, okul müdürleri ve esnaftan yoğun katılım oldu. Bu kadar yoğunluk beklemiyorduk, her kesimin ilgi göstermesine çok sevindik" dedi. Turan, öğrencisi Melike Işık`a acil şifalar diledi.

Kermesin amacına ulaştığına inandıklarını vurgulayan Matematik Öğretmeni Handan Yola da, "Hasta yavrumuza acil şifalar diliyor, elinden tutan, desteklerini esirgemeyen duyarlılık gösteren tüm herkese teşekkür ediyoruz. Bu kermesimizin amacı, olumsuz bir durum karşısında birleşerek bir farkındalık yaratmaktır. Bu kermesle Melike`ye öncelikle manevi destek olmaktır ve moralini yükseltmektir" diye konuştu.
(Mehmet Sait Başaran - İLKHA)