ARTVİN - Hayrat Vakfı Artvin İl Temsilciliği`nin 5 ve 9. sınıflarda seçmeli Kur`an-ı Kerim dersi verilmesi nedeniyle başlattığı Kur`an-ı Kerim ve Elifba dağıtımı kampanyası devam ediyor.
 
"Hayrat Vakfı Artvin İl Temsilciliği olarak bu güzel projeyi desteklemek ve Artvinli öğrencilerimizi teşvik etmek gayesiyle il genelinde bu dersi seçen öğrencilere Kuran-ı Kerim ve Elifba hediye etme kampanyası başlattık" denilen açıklamada, "Artvin genelinde bu kampanya çerçevesinde1600 öğrencimize özel olarak tasarlanmış kız öğrenciler için pembe, erkek öğrenciler içinde mavi renkli Kuran-ı Kerim ve Elifba hediye edildi. Ayrıca bu yıl eğitim hayatına başlayan Hopa, Ardanuç ve Murgul İmam Hatip Liselerinin öğrencilerinin tümüne de aynı Kuran-ı Kerimler hediye edildi" ifadeleri kullanıldı.
 
1974 yılında Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından İstanbul Küçükçekmece`de kurularak Hüsrev Efendi tarafından yazılan tevafuklu Kuran-ı Kerim`i tab` etmeye başlayan Hayrat Vakfı, Isparta`da kurulan son teknoloji matbaa cihazlarıyla donanımlı Kuran-ı Kerim fabrikası ile günümüzde bu hizmetlere devam etmektedir.
 
Hayrat Vakfı Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ülke genelinde Halk Eğitim Merkezlerinde Osmanlıca Kursları düzenlemektedir. Ayrıca sivil toplum kuruluşları birlikteliğinde ulusal ve uluslararası platformda birçok insani yardım, bilimsel çalışma ve konferanslara öncülük etmektedir. (İLKHA)