VAN - Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kanser Şubesi tarafından, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Doğu Anadolu Projesi (DAP)Eylem planı kapsamında sosyal gelişmenin sağlanmasına yardımcı olmak üzere, DPT Müsteşarlığınca oluşturulan Sosyal Destek Programı (SODES) "Umuda Yolculuk "projesi kapsamında on okulda öğrencilere kitap dağıtımında bulundu.

 

"Umuda Yolculuk "proje koordinatörü sosyolog Osman Turgut, çeşitli okullarda yapılan Sosyal Destek Programı kapsamında okuma kampanyası çerçevesinde 2 bin adet kitap hediye ettiklerini dile getirdi.

 

Öğrencilerin gerek okul kütüphanelerinden gerekse halk kütüphanelerinden yararlanmaları gerektiğini ifade eden Turgut, "Kampanyanın önemini vurgulamak için okullarımızın panolarına okumanın önemini vurgulayan çeşitli özdeyişler, atasözleri ve deyimler asılması gerekiyor. Öğrencilerin sınıflar arası çekiliş ile birbirlerine kitap hediye etmesi ve bu anlamda kitaba olan ilgiyi arttıracağına inanıyorum" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)