Bakan Çavuşoğlu, Seul’de ilk olarak 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu projesini üstlenen konsorsiyumun ortaklarından Daelim ve SK şirketlerinin yöneticileriyle görüştü ve Güney Kore’yle mega projeler konusunda işbirliklerinin sürdüğünü belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, Güney Koreli mevkidaşı Chung Eui-yong ile yatırımlar, ticaretin dengeli hale getirilmesi, savunma sanayii ve seyahatlerin kolaylaştırılması gibi alanlarda atılacak adımların ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi.
Çavuşoğlu, görüşmede Yeniden Asya girişimi ile bölgesel konuların da değerlendirildiğini ve ilişkileri derinleştirmek için Teknik Çalışma Grubu kurulduğunu ifade etti.
Güney Kore ziyaret programı kapsamında ayrıca güncellenen Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi ile Bilim ve Teknoloji Alanlarında İşbirliği Anlaşmaları da imzalandı.
Savunma Tedarik Programından (DAPA) sorumlu Bakan Kang Eun-ho’yla görüşen Bakan Çavuşoğlu, Güney Kore’nin savunma sanayiinde önemli bir ortaklarının olduğuna işaret etti ve Altay Tankı motoru tedarikine ilişkin niyet beyanının ziyaret vesilesiyle imzaladığını söyleyerek, bunun proje bağlamında önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.
Daha sonra Bakan Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği döneminde yakın çalıştığı Ban Ki-moon ile küresel meseleleri ele aldıkları bir görüşme yaptı ve Ban Ki-moon’un çalışmalarının uluslararası alanda yakından takip edildiğini anımsatarak, kendisini Antalya Diplomasi Forumu’na davet etti.
Son olarak Çavuşoğlu, Güney Kore Başbakanı Kim Boo-kyum tarafından kabul edildi.
Bakan Çavuşoğlu, Güney Kore’nin Asya-Pasifik bölgesinde en büyük ikinci ticaret ortakları ve Doğu Asya’da da Serbest Ticaret Anlaşmaları olan tek ülke olduğuna dikkat çekerek, Güney Kore ile stratejik ortaklığının derinleştiğini ve Başbakan Kim’le yatırımları, ticaretlerinin dengeli hale gelmesini ve savunma sanayii alanında işbirliklerini görüştüklerini kaydetti.(İLKHA)