BATMAN- Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Başarı Bizden Uzak Değil" projesi kapsamında Türk Telekom Anadolu Lisesi`nde "Öğrencinin Başarısında Velinin Desteği" konulu konferans Okul Müdürü Hasan Erdal tarafından gerçekleştirildi.
 
Proje kapsamında yapılan öğrenci, öğretmen, idareci ve velilere yönelik kişisel gelişim seminerlerinin son ayağı Türk Telekom Anadolu Lisesi`nde yapıldı.
 
Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "Başarı Bizden Uzak Değil Proje`si kapsamında yapılan kişisel gelişim seminerlerinden gözettikleri amacın, öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerin eğitime ilişkin farkındalık ve sorumluluk duygularının artmasına ve eğitimin niteliğinin yükseltilmesine dönük olduğunu ifade ederek, gelecek eğitim-öğretim sezonunda bunu daha da yaygınlaştırarak devam ettireceklerini ifade etti.
 
Türk Telekom Anadolu Lisesi`nde gerçekleştirilen "Öğrencinin başarısında velinin desteği" adlı konferansa Telekom Anadolu Lisesi`nin velileri ilgi gösterdi.
 
Okul Müdürü Hasan Erdal, konuşmasına öğrencinin başarısında velilerin dikkat etmesi gereken püf noktaları gündelik hayatın içinden kimi örnekler üzerinden vererek başladı. Öğrencilerin, okul başarısında velilerin oyun anlayışlarından, çocukların bilgisayarlarla olan ilişkisine, ders çalışma yöntemlerinden, dayak anlayışına kadar bir dizi konuyu velilere hayatın içinden örnekler vererek, velilerin desteğinde öğrenci başarının küçümsenmeyecek bir faktör olduğunu dile getirdi.
 
Sunumuna görsel öğeleri kullanarak velilerin dikkatini çekmeye çalışan Erdal, velilerin sorduğu sorulara verdiği cevaplar ile konferansı sona erdirdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)