Hamas ile siyonistler  arasında 2011'de Mısır'ın ara buluculuğunda imzalanan 1027 Filistinlinin serbest kaldığı "Esirlere Vefa" antlaşmasının 10. yıl dönümü münasebetiyle Hamas'tan yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, yakın zamanda direnişin taleplerinin kabul ettirileceği ve siyonistlerle  yeni bir esir takası yapılacağı ifade edildi ancak ayrıntı verilmedi.

Siyonistlerin , direniş güçlerinin taleplerini kabul etmekten ve esir takasının gerçekleşmesi için bu güçlerle iletişime geçmekten başka çaresi olmadığına değinilen açıklamada, Filistinli tutuklular konusunun direnişin önceliklerinin başında yer aldığı kaydedildi.

Tutukluların serbest bırakılması ve bunun için çalışmanın, direniş güçlerinin vazgeçmeyeceği "stratejik bir yol" olarak nitelendirildiği açıklamada, "Hamas'ın elindeki İsrailli askerlerin serbest bırakılmasının bedeli, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması olacak." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, direniş güçlerinin başka bir bedeli kabul etmesinin mümkün olmadığı ve siyonist  hükümetinin de halkına, Gazze'deki esir askerlerin kurtuluşunun ancak esir takasıyla mümkün olacağını söylemesi gerektiği aktarıldı.