ABD`deki Harvard ve Washington üniversiteleri bilim insanlarının yaptığı araştırma, kanında, özellikle somon gibi bazı balıklarda çokça bulunan Omega 3 yağ asidi fazla olan 65 yaş ve üzerindeki kişilerin, ortalama 2.2 yıl fazla yaşadığını, bu kişilerin ölüm riskinin de yüzde 27`ye kadar azaldığını gösterdi.

Araştırmaya imza atanlardan Dr. Dariush Mozaffaris, uzun zamandır Omega 3 bakımından zengin balıklarla beslenmenin sağlıklı olduğunun düşünüldüğünü ancak yaşlılara olumlu etkisine ilişkin az araştırma bulunduğunu belirtti.

Bilim insanları, bu sonuçlara ABD`de 65 yaş ve üzerindeki yaklaşık 2 bin 700 kişiye ait 16 yıllık verileri inceleyerek vardı.

Araştırmada, Omega 3 içeren balık yağı hapları ise dikkate alınmadı.