Dicle Elektrik hizmet bölgesinde eğitime ve kültüre katkı sunmak için kurumsal sosyal sorumluluk projelerini sürdürüyor.
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu bünyesinde yapımı tamamlanan Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliğiyle gerçekleştirilen ve tüm giderleri Dicle Elektrik tarafından karşılanan Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesi’nin hizmete girmesi dolayısıyla bir tören düzenlendi.
Açılış töreninde konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, istihdam ve yatırım büyüklüğü açısından bölgenin en büyük ekonomik gücü olduklarına dikkati çekerek sadece ticari anlayışla hareket etmediklerini bölgenin kalkınmasına, refahına ve istihdamına katkı sunmayı görev addetiklerini söyledi.
"Altyapı ve şebeke yatırımından 353 milyon lira Diyarbakır’ın"
Hizmet bölgesinde özelleştirmeden bu yana yaklaşık 4 milyar lira yatırım yaptıklarını belirten Arvas, yıl sonu itibariyle bölge genelinde 1,4 milyar liraya ulaşması beklenen altyapı ve şebeke yatırımından 353 milyon lirayı Diyarbakır’ın aldığına dikkat çekti.
Arvas, "Hizmet bölgemizde tüketicilerimizin daha kaliteli enerji alması için dağıtım şebekemizi sürekli güçlendiriyoruz. Bir yandan da teknolojinin en son imkanlarını kullanarak kayıp ve kaçakla mücadele ediyoruz. Yeni dönemde de hizmet bölgemizin her yerinde farklı sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürmeyi istiyoruz." diye konuştu.
Yenişehir Kaymakamı Murat Beşikçi ise okulun sadece Diyarbakır’da değil bölgedeki önemine vurgu yaparak "Okulumuzun Diyarbakır için öneminin farkındayız. Surkent bizim için çok özel bir okuldur. Bu anlamdaki ihtiyacı gideren tek okul olduğu için bu projeyi hayata geçiren Dicle Elektrik’e çok teşekkür ediyoruz." dedi.
Uzmanların görüşleri doğrultusunda projelendirildi
Pedagoji uzmanlarının görüş ve önerileri doğrultusunda projelendirilen Ahşap Sanat ve Beceri Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları Köşesinde el sanatları ve becerilerinin işitme kaybı olan çocukların eğitiminde özel bir önemi bulunuyor.
İşitme kaybı olan çocuklar görsel materyale hem veri sağlayan uyaran, hem de içsel yaşantıların ifade edilmesini mümkün kılan bir araç olarak ihtiyaç duyulurken sözel iletişim yerine görsel sanatların diliyle iletişimi kolaylaştırıyor.
Burada yetenek ve becerilerini sergileyerek sözel olarak ifade edemedikleri duygularını daha güvenli ifade edebildikleri gibi öğrencilerin atölyede kazanacakları el becerileriyle meslek sahibi olmaları hedefleniyor. (İLKHA)