Karamollaoğlu, 3600 ek gösterge için  "Seçime 1.5 sene kaldı, 3600 ek gösterge gündeme geliyor. Gelecek sene çözeceğiz diyorlar, ümide bağlıyorlar. Şimdi neden çözmüyorsunuz. Biz iktidar geldiğimiz zaman şeflerin altında arabalar olmayacak. Araba şatafat ve hava atmak için değil ihtiyaç için temin edilir. Devletin gücünü kullanılan lüks arabalar göstermez. 19 yıl iktidarda bulunan bir parti hala nasıl muhalefeti suçlu görebilir." dedi.

''Siz kalkınmayı gösterişle, israfı ve yolsuzluğu artıracak yatırımlarla sağlamaya kalkarsanız; bu ülke güçlenmez.'' diyen Karamollaoğlu şöyle konuştu:

Bir insanın aldığı ücret o insanın ihtiyaçlarını mutlaka karşılamadır. Tekrar tekrar söyledik; hedefimiz açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olmalıdır. Asgari ücret 19 yılda 10 misli arttı demekle bu iş çözülmüyor ki. Ekmek ne kadar arttı? Domatesin fiyatı ne kadar arttı? 

Biz her yıl asgari ücretin en az yüzde 5-7-10 oranında iktidarın becerisine göre reel manada artırılması gerektiğine inanıyoruz. Enflasyon yüzde 50'yi bulmuşsa siz de al sana %49 zam derseniz bir kuruş zam yapmamış olursunuz. Dışarıyı göstererek “Ya, bakın şunların haline; Avrupa’da, Amerika’da kuyruklar arttı.” demek insanımızı artık tatmin etmiyor.

TÜİKe göre zam gören bazı ürünler şöyle: Salatalık %128 Tavuk eti %63,9 Ayçiçek yağı %60,9 Margarin %53,8 Domates %49,6 Yumurta %49,3 Bunlar hükümeti üzmemek için belirtilen rakamlar. TÜIK'e göre 2020 yılının sonunda 1 kilovatsaat başına 73,5 kuruş olan konut elektrik fiyatı bu yıl içinde bulunduğumuz ayda 91,56 kuruş olmuştur. Sadece on aylık artış %25 oranındadır.

Cumhuriyet tarihinde bir ilkin gerçekleştiğini ve kişi başına gelirin ilk kez 7 yıl arka arkaya düştüğüne şahit olduk! 2013-2020 yılları arasında kişi başına gelirin üçte biri yok oldu. Türkiye’de en zengin %20’nin milli gelirden aldığı pay %46,3’ten %47,5’e yükseldi. En yoksul %20’nin milli gelirden aldığı pay ise %6,2’den %5,9’a düştü. Olması gereken bunun tam tersi. Maalesef sürekli olarak fakirleşen bir ülkede yaşıyoruz. Birilerinin porsiyonları büyürken büyük bir kesimin porsiyonları küçülmektedir. İnsanımızın 3000 liraya hem kira ödemeye hem faturalarını ödemeye hem mutfak ihtiyaçlarını karşılamaya hem de çocuğunu okutmaya çabaladığını görmek bizi derinden yaralıyor.'' ifadelerini kullandı.