Dört yıl süreyle geçerli olacak protokol ile TPAO’nun sektördeki faaliyetlerini yerine getirirken zaman zaman ihtiyaç duyduğu akademik danışmanlığın yanı sıra, eğitim, seminer, konferans, çalışma toplantısı, kongre, panel, sempozyum gibi bilimsel faaliyetlerin ortak olarak gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Batman Üniversitesinin Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği ile TPAO’nun faaliyet alanına giren bölümlerde eğitim gören öğrencilerinin TPAO’da uygulanan staj programlarına katılımının artırılması ve TPAO’ya teknik gezi yapabilmesi, başta Petrol Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere üniversite bünyesindeki TPAO’nun faaliyet alanlarıyla ilgili araştırma merkezleri arasında iş birliği sağlanmasının amaçlandığı protokol ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. İdris Demir, protokolün önemine değinerek Batman Üniversitesi olarak yapılan tüm iş birliklerini hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydetti.

“İmkânlarımızı şehrimizin ve öğrencilerimizin faydasına sunuyoruz”

Üniversitenin öğretim elemanlarının potansiyel kapasitesi ile derslik ve laboratuvar olanaklarından TPAO’nun faydalanmasına yönelik maddelerin de yer aldığı protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu protokol ile iki kurum arasında önemli bir iş birliğini sağlamış durumdayız. Bilimsel çalışmalar yapan ve bilgi üreten bir merkez olarak imkânlarımızı şehrimizin ve öğrencilerimizin faydasına sunmayı amaçlıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin de bu protokollerden faydalanıp alanlarında uzmanlaşarak Batman Üniversitesinden mezun olmalarını sağlamak. Protokol ile öğrencilerimize uygulamalı eğitim olanaklarını sağlarken bir yandan da birlikte çalışma kültürünün oluşturulmasını da amaçlıyoruz. Batman Üniversitesi olarak mühendislik alanında sahip olduğumuz bilgi birikimini TPAO’ya sunarak yeni teknoloji, süreç geliştirme, kalite ve verimliliğin arttırılması ile TPAO personelinin mesleki gelişimine katkı sağlanması da amaçlarımız arasında yer alıyor.”​(İLKHA)