Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, Gaziantep Sanayi Odası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliğiyle hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Merkezi'nin tanıtım toplantısına katıldı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) merkezde düzenlenen programda konuşan Kacır, Gaziantep’in üretim ve ihracat potansiyelinin ileri teknolojilerle daha ileri noktalara taşınacağını ifade etti.

Gaziantep’in hedefleri olan ve ortak iş yapma kültürü gelişmiş bir şehir olduğunu ifade eden Kacır, Gaziantep’te iş yapmanın, Gaziantep’in liderleri ile çalışmanın her zaman verim ve netice sağladığını söyledi.

10 milyar dolara varan ihracatı ile Gaziantep’in üretim ve ihracat üssü olduğunu kaydeden Kacır, “Gaziantep’in üretim ve ihracat potansiyelini ileri teknoloji üreten bir şehre dönüşerek daha ileri noktalara taşıyacağına inanıyorum. Gaziantep aynı zamanda gençlik ve üniversiteleri ile büyük bir eğitim şehridir. Bu gençliğin dinamizmini nitelikli işgücüne dönüştürerek Gaziantep sanayisinin üretim gücünü, sanayisini ve rekabet gücünü çok daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak model fabrikaları desteklemeye devam edeceklerini belirten Kacır, merkezlerde yürütülen faaliyetlerin geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

“Sanayicilerimizin model fabrikalardan yararlanmaları gerekiyor”

Model fabrikalardan en üst düzeyde neticelerin alınmasını arzuladıklarını belirten Kacır, “Bütün sanayicilerimizin bu merkezlerden yaralanmaları hem kendi işletmeleri hem de ekonomimiz için büyük önem taşıyor. Model fabrikamızın Gaziantep sanayisinin dönüşümüne, iş gücümüzün nitelik kazanmasına, özellikle pandemi sonrası dünyanın yeni koşullarına en hızlı şekilde hazır olmasına ve bu koşulları yerine getirmede dünyaya öncü olmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Model fabrikanın sağladığı kazanımlar gurur verici”

Gaziantep model fabrikanın iş dünyasına üretimde verimlilik alanında önemli katkılar sağladığını belirten Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton da soyut kavramların model fabrikada somut hale geldiğini, bunun da iş dünyasına hem ekonomik tasarruflar hem de işgücünün kapasitesinin artması anlamında avantajlar sunduğunu vurguladı.

Gaziantep’in birlikte iş yapmanın ortak çalışma kültürünün geliştiği bir şehir olduğunu söyleyen Gaziantep Valisi Davut Gül de bunun en güzel örneğinin şehirdeki odalar arasındaki uyumun, odalar ile iş dünyası arasındaki bağın olduğunu ifade etti.

Gül,Gaziantep’in geçmiş yüz yılda kaydettiği ilerlemenin gelecek yüz yıla ilham kaynağı olacağını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in en büyük gücünün yetişmiş insan gücü olduğunu ifade etti.

Gaziantep Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi ve Model Fabrika Proje Sorumlusu Başar Küçükparmak da verimlilik ve dijitalleşme konularında firmalara yönelik uygulamalı eğitim hizmetleri sunan model fabrikanın Gaziantep ve bölge illeri için vizyon bir proje olduğunu kaydetti.

Toplantının son bölümünde, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın destekleri, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy ise KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme sunumu yaparken, Gaziantep Model Fabrika Direktörü Yusuf Diler de yalın üretimde öğren-dönüş programının çıktıları ve faydaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. (İLKHA)