“Allah yolunda hicret eden, sonra da bu uğurda öldürülen veya ölenleri ise, Allah pek güzel nimetlerle rızıklandıracaktır. Şüphesiz Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır. Allah, mutlaka onları hoşnut kalacakları bir yere yerleştirecektir. Şüphesiz Allah her şeyi bilen ve kullarının kusurlarına karşı lütufla muâmele edip, ceza vermekte acele etmeyendir.”

(Hac Sûresi, 58-59)

"Bir kadın ölünceye kadar hapsettiği bir kedi yüzünden azâb edildi ve bu sebeple cehenneme girdi. Hayvanı hapsettiğinde ona bir şey yedirmemiş, içirmemiş, yerdeki haşereleri yemesine bile izin ve imkân vermemişti."

(Buhârî, Enbiyâ 54)

“"Ben, gerçeği arayan bir gezginim. İnsanlar arasında insanlığın anlamını arayan bir insanım. İslâm'ın tertemiz gölgesinde vatanı için saygınlık, özgürlük, istikrar ve güzel bir hayat isteyen bir vatandaşım. Ben, varlığının sırrını anlayan, her şeyden ilgisini kesip yalnız Allah'a yönelen biriyim ve şöyle sesleniyorum: Benim namazım, ibâdetlerim, hayatım ve ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir. Onun ortağı yoktur. Ben bununla emrolundum ve ben, Müslümanlardanım. Ben buyum, peki sen kimsin?"

(Hasan el-Bennâ)