AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Rıdvan Budak ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte eski Malatya’da muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.
Kervansaray ’da düzenlenen istişare toplantısında konuşan Kahtalı, eski Malatya’nın kendileri için çok önemli bir yer olduğunu ifade ederek, bölgedeki sorunların giderilmesi açısından böyle bir toplantı icra ettiklerinin altını çizdi.
“Konutlar 10 gün içerisinde teslim edilecek”
24 Ocak 2020 depreminden en çok etkilenen yerlerden birinin de Battalgazi ilçesi olduğunu belirten Kahtalı, depremin ardından Eski Malatya’da 472 konut yapıldığını ve bu konutların 10 gün içerisinde kurası çekilerek hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
“24 derslikli okul yapılması için Millî Eğitim Bakanlığına talepte bulunacağız”
Bölgeye bir okul kazandırılması için de çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Kahtalı, “Burada 1960 yılında yapılmış bir okul var ama artık ihtiyaca cevap vermiyor. Buraya 24 derslikli yeni bir okul yapmamız gerekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğünden buranın yıkımı ile ilgili karar çıktı. Milli Eğitim Müdürümüz de bu konuyu takip ediyor. Tabi burası sit alanı olduğu için Vakıflar Genel Müdürlüğü burada bir sondaj çalışması yapacak. Ancak o süreç biraz uzun olduğu ve öğrencilerin okulsuz kalmaması için okulun yıkılması ileri bir tarihe ertelendi. Topbaşı Mahallemizde bir yurt var. Orası Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilmiş. Vakıflar da bu yurdu Millî Eğitim Bakanlığına tahsis etmiş durumda. Şimdi Millî Eğitim Bakanlığı’na bu yurdun yerine 24 derslikli güzel bir okul yapılması için talepte bulunacağız” dedi.
“Sulama suyunun pahalı olması ruhsatsız sondajlardan kaynaklanıyor”
Bölgede sulama suyu fiyatlarında yaşanan sorunlara da değinen Milletvekili Kahtalı, “Burada sulama suyunun pahalı olması ruhsatsız sondajlardan kaynaklanıyor. Diğer sulamalarla ilgili çok fazla sorun yaşamadığımızı düşünüyoruz. Bu sorun aslında sadece Battalgazi'nin değil Türkiye genelindeki bir sorun. Ruhsatsız sondajlar için uygulanan bir bedel var. Bu bedel dönüm başına 220 lira. Biz burada indirim yapmış olmamıza rağmen Tarım Bakanlığı ile yine bir görüşme yaptık. Bir kereye mahsus gerekirse eğer cezası varsa da belli bir ceza ödenmesi ile bu ruhsatsız kuyuların ruhsatlandırılmasını talep edeceğiz” ifadelerini kullandı. (İLKHA)