SİİRT - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Eruh ilçe başkanlığı binası düzenlenen törenle açıldı. Törene Hür Dava Partisi Siirt il başkan yardımcısı Mehmet Tetik`in katılımıyla gerçekleşti.

Siirt`ten yola çıkan konvoy Eruh girişinde ilçe başkanı Hamit Nas ve partililerce karşılandı.

Açılış töreni Emin Tetik`in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından HÜDA PAR Eruh ilçe Başkanı Hamit Nas, Kürtçe ve Türkçe olarak halkı selamladı. Selamlama sonrası partinin açılış gayesini anlatan Nas, "Allah`ın izni ile partimiz toplumsal huzuru ve barışı sağlamak için yola çıkmıştır. Toplumun temel dinamiklerini siyasete taşımak ve bunları toplum üzerinde hâkim kılmak için kurulmuştur" dedi.

HÜDA PAR Siirt il başkan yardımcısı Mehmet Tetik ise "Ey kardeşler! Allah`ın izni ile bugün hayırlı bir iş için burada toplanmış bulunmaktayız. Birazdan HÜDA PAR Eruh ilçe başkanlığını hizmete açacağız. Allah`ın izni ile Hür Dava Partisi gün be gün, adım adım büyüyor, ilerliyor. Her gün hayırlı kapılar açıyor. Bugün Eruh`ta da hayırlı bir kapı açmak için toplanmış bulunmaktayız. Bizim mücadelemiz barış ve kardeşliktir" dedi.

Konuşmalardan sonra Tekbir ve Salâvatlar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.
(Hamza Kezer - İLKHA)