ŞANLIURFA - İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, Dicle Üniversitesi`nde PKK/DTK/BDP tarafından kışkırtılarak dindar öğrencilerin üzerine salınan eli bıçaklı, satırlı çetelerin saldırıları sonucu yaşanan olaylara ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

 Kamuoyunda günlerdir Dicle Üniversitesi`ndeki olayların tartışıldığının belirtildiği açıklamada, "Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri yapacakları Kutlu Doğum etkinliği afişlerini asarken BDP/PKK`ye yakın öğrenciler burada `Bizden izin almadan hiç kimse etkinlik düzenleyemez` diyerek kutlu doğum etkinliğini engelleme girişiminde bulunup afişleri yırtarak afiş asanlara sopalı ve satırlı saldırıda bulunmuşlardır. Bu tavır yıllarca Türkiye Cumhuriyeti`nin tek tipçi, jakoben, baskıcı uygulamalarıyla paralellik arz etmektedir. Hiç kimsenin üniversitede veya başka bir yerde sadece benim düşüncem hakim olacak demesini tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" denildi.

 "DTK/ BDP anlaşmaya ihanet etti"

Yüzü kapalı bir kişinin BDP`li milletvekillerinin yanı başında basın açıklaması okumasını hayretle izlediklerini belirten İNHAP, HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin`in bildirdiğine göre olayların üçüncü gününde yani DTK/BDP ile olayların durdurulması adına yapılan anlaşmadan bir gün sonra, Dicle Üniversitesi`nde Bilge Gençlik Kulübü üyelerine suikast gibi bıçaklı saldırı sonucunda 2`si ağır olmak üzere 4 kişinin yaralandığı, Diyarbakır`da İslami çalışmaları ile tanınan Yusufi-Der`e ses bombası atıldığı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde PKK`li öğrencilerin, Dicle Üniversitesindeki olayları bahane ederek yaptıkları eylemde, "Kahrolsun Şeriat" sloganları attıklarını hatırlattı.

 "PKK/BDP`yi halkımıza şikâyet ediyoruz"

Ak partinin kürt meselesinde sadece PKK`yi kendine muhatap almasının onları şımarttığını, bölgede hâkimiyet kurmaya çalışmasına sebep olduğunu belirten İNHAP, "PKK/BDP`yi halkımıza şikâyet ediyoruz. Kendi kitlelerine provokatörlük yapmayın, provokasyona gelmeyin diye mesaj vermeleri gerekirdi. Ama ne yazık ki şu ana kadar böyle bir açıklama yapılmadı. Bu süreç boyunca BDP ateşe benzinle gitti" dedi.

 İslami gençlik ile BDP/PKK`li öğrencileri sağduyulu olmaya çağıran İNHAP, gençlerin aynı memleketin insanları olduğunu, oluşabilecek kaos ortamında herkesin zarar göreceği uyarısında bulundu. (Osman Gülebak - İLKHA)