MERSİN - Türkiye`nin birçok yerinde teşkilatlanmasını tamamlayan HÜDA PAR, Mersin İl Teşkilatını da yoğun katılım ve dualarla açtı. Saat 14.30`da başlayan açılış programına Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens ve Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ile Mersin İl Başkanı Salih Demir katıldı. Sık sık tekbirlerin getirildiği programda, "HÜDA PAR`a Selam Yola Devam, Mazlumların Dostu HÜDA PAR" sloganları atıldı.
 
Genel başkan yardımcılarının da bulunduğu konvoy, şehir merkezindeki attığı turdan sonra Hastane Caddesi Kuru Çeşme civarında bulunan parti binasına geldi. Grup burada tekbirlerle karşılandı.
 
Sıkıntılarımızın temeli Lozan`da atıldı
Program Hafız Hüseyin Akyürek Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, 1920 yılında TBMM`nin aynı bu şekilde Kur`an-ı Kerim tilaveti ve tekbirler eşliğinde açıldığını hatırlattı. Yavuz şöyle devam etti: "Fakat bu çok üzün sürmedi. İşte şuan sıkıntıları çektiğimiz, ne kadar derdimiz varsa, o sıkıntıların kaynağı olan Lozan Anlaşması imzalandı. İşte bu anlaşma ile bu milletin temellerine dinamik konuldu. 1923 yılında yeni Türkiye Cumhuriyeti, toplumun dini ve kültürel vecibelerini reddetti" dedi.
 
Gittikleri yerlerin kendilerine, Türkiye`de bu kadar parti varken neden siz de parti kurdunuz diye sorulduğunu dile getiren Yavuz, şöyle devam etti: "Türkiye`de Hür Dava Partisi kurulmuş 72. partidir. Değerli katılımcılar size bir soru soracağım, eğer bu sorumun cevabını olumsuz verirseniz size temin edeyim partimizi kapatalım. Evet, partimizin açılmasına gerek kalmasın…
 
Eğer Mersin`in şu meydanına bir çanta dolusu para bıraktıktan sonra kaybolması saniyeleri bulmazsa HÜDA PAR`ı kapatmaya hazırız."
 
İktidar cılız kalıyor…
Siyasete itibar getirme gibi bir iddialarının olduğunun altını çizen HÜDA PAR Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Doğruya doğru diyeceğiz, yanlışa ise yanlış diyeceğiz. Bu memleketin dirliği ve düzeni için, hakkaniyeti, adaleti ve hürriyeti için taş üstüne taş koyanın başımızın üstünde yeri var. Son on yıldan beridir gayet güzel gelişmeler oluyor ama cılız kalıyor. Yeterli değil. Şu fuhşiyat ve adaletsizlik ortamına lütfen bakın. Çocuklarımız bize ait olmaktan çıkmış. İnternetin çocukları olmuş. Cep telefonun esiri olmuş. Marka tutkunu olmuş. Avrupai bir gençlik yetişiyor. Ebeveynler çocukları üzerinde artık tasarrufa sahip değil. Emniyet birimleri açıklıyor bir gencin uyuşturucuya ulaşabilesi sadece 15 dakikayı bulabilir. Yangın büyüyor. Denilebilir bu kadar bir kalabalıkla nasıl bu ateşi söndüreceksin. Eğer Allah bizim bu çabamızın ihlaslı olduğunu görürse, bu çabamızın dürüst olduğunu görürse. Öyle bir yağmur yağacak ki, bu ahlaksızlık bitecek, hak ve hakkaniyet hakim olacak" dedi.
 
"Herkesi Hür Dava Partisi`ne davet ediyoruz"
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Salih Demir de yaptığı konuşmada insanlığın, içine düştüğü manevi burhandan, maddi yoksunluklardan, ezilmişlik ve dışlanmışlıklardan ancak özüne ve fıtratına dönmekle kurtulacağına dikkat çekti.
 
Konuşmasının devamında parti olarak şiar edindikleri prensiplere değinen Demir parti prensiplerini şöyle saydı: "İyiliği emretmek, kötülükten sakındırmak. Bizi biz yapan insani ve İslami değerleri yeniden ihya etmek ve yaşanılır kılmak. Toplumsal huzuru ve barışı sağlamak. Toplumun sisteme değil, sistemi toplumun inanç değerleriyle uyumlu hale getirmek. Kürt sorununu adalet temelinde çözerek siyasi çıkarlara kurban etmenin önüne geçmek. Yargının adil, bağımsız ve tarafsız olmasını sağlamak. Üretime dayalı kalkınmayı esas alan, faiz ve israfı, dışa bağımlılığı önleyen bir ekonomik anlayış geliştirmek. Başörtüsü ve tesettürü kamu ve özel alan olmaksızın her alanda serbest kılmak."
 
Demir, son olarak, "Hakkaniyet ve adalet üzere bir dünya özlemindeki herkesi huzur ve barışla kalbi sevinç dolan herkesi Hür Dava Partisi`ne davet ediyoruz" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından parti binasının kurdelesi, tekbir ve dualar eşliğinde Genel Başkan Yardımcıları Abdurrahman Cens ve Mehmet Yavuz ile Mersin İl Başkanı Salih Demir taraflarından kesildi. Program parti binasında yapılan ikramlarla son buldu. (Osman Öksüz - İLKHA)