BATMAN - "Batman Okuyor" kampanyasının ardından velileri de kapsayan "Anne baba benimle okur musun?" Projesinin daha etkin olması için Milli Eğitim Müdürlüğünde de haftada bir 20 dakikalık okuma etkinliği başlatıldı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda başlatılan kurum içinde kitap okuma etkinliğine Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve kurum çalışanları katıldı.
Okuma alışkanlığını toplumun her kesiminde ve her yaşta etkin kılmak, okuyan Batman hedefini gerçekleştirmek ve topluma, doğru örnek olmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğünde başlatılan kurum içinde okuma saati uygulamasında bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak daha önce 'Batman Okuyor Projesi' ile çocukları hedefleyen bir projemiz vardı. Bu projede çocukların her gün bir saat kitap okumasını hedefliyorduk. Şimdi Sayın Valimiz Yılmaz Arslan'ın maddi ve manevi desteğiyle yeni bir proje başlattık 'Anne Baba Benimle Okur musun?' diye. Bu proje önceki gün Sayın Valimizin katılımıyla başlatıldı. Öğretmenlerimiz, Milli Eğitimde çalışan idareci arkadaşlarımız ve gönüllü kamu görevlileri bu proje kapsamında akşam saatlerinde velilerimizi evlerinde ziyaret edecekler, onlarla birlikte kitap okuyacaklar ve onlara kitap hediye edecekler" dedi.

 

Bu ziyaretler kapsamında evlere komşulara ve uzak komşulara gideceklerini belirten Akboğa, "Bu çalışmadaki temel amacımız anne ve babanın bir saat dahi olsa çocuklarıyla birlikte zaman geçirmesi. Bu proje ile bir diğer önemli konu da toplumda kaybolmaya yüz tutmuş misafirlik ilişkilerini canlandırmak istiyoruz. Aynı apartmanda oturan komşuların birbirlerine gitmediklerini müşahede ediyoruz. Biz istiyoruz ki bu güzel hasletler kaybolmasın, bunlar devam etsin çocuklarımız bunlardan haberdar olsun. Biz bu amaçla yola çıktık. Bizler eğitimciyiz madem böyle bir çalışmayı başlattık önayak olduk, önce biz Eğitim Camiasında çalışan kişiler olarak okuma alışkanlığımızı geliştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

 

Konuşmasının sonunda Akboğa, kurum olarak haftada bir gün 20 dakikalık okuma saati uygulaması başlattıklarına dkkat çekerek, "Haftada bir gün 20 dakikalık okuma ile hiçbir iş geç kalmaz, kaybolmaz. Unutmamalıyız ki, Dünyada değişmeyen tek şey değişimdir, herkes değişime açık olmak zorundadır. Bu uygulamayı bu gün burada toplu olarak başlatıyoruz ancak bundan sonra her hafta Cuma günü herkes kendi biriminde birim amirinin katılımıyla 20 dakikalık okuma saati gerçekleştirecek" diye konuştu.

 

Akboğa yaptığı konuşmadan sonra kısa bir süre kitap okudu ve kurumda kitap okuma etkinliğini başlattı. (Vedat Aydın-İLKHA)