GAZİANTEP - Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu (UNFPA) İcra Direktörü Dr. Babatunde Osotimehin ve beraberindeki heyet, Gaziantep`in Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteynır ve çadır kamplarını ziyaret etti. Camiye giren Osotimehin ve beraberindeki heyet burada Kur`an-ı Kerim halkasına oturdu. Kur`an dinledi, hocadan bilgi aldı.
 
UNFPA İcra Direktörü Dr. Osotimehin ve beraberindeki heyet, Suriye`deki iç savaştan kaçarak Gaziantep`e gelen sığınmacıları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Konteynır kentte yetkililerden kamp hakkında bilgi aldı.
 
Daha sonra sosyal tesisleri gezen Osotimehin ve heyeti, kamp içindeki camiye girdi. Burada Kur`an-ı Kerim okuyan Suriyelileri gören Osotimehin, bir süre Kur`an-ı Kerim dinledi. Camideki Suriyelilere kısa süre sohbet eden Osotimehin, Suriye`deki durumunla ilgili dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Koteynır kentte bulunan hastaneyi ziyareti sonrasında basına kısa açıklama yapan Osotimehin, BM adına burada bulunmaktan memnun olduğunu belirtti.
 
Osotimehin, biran önce Suriye`deki iç savaşın bitmesi ve buradaki İnsanların kendi vatanlarına dönmesi temennisinde bulundu.
 
BM heyetine, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sarı, Derya Bakbak, Ali Şahin, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çağıroğlu eşlik etti. (Şefik Mert - İLKHA)