MERSİN - İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu tarafından düzenlenen protesto, saat 13.30`da Mustazaf-Der Tarsus Şubesi binası önünde yoğun katılım ile okunan Kur`an tilaveti ile başladı.


İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu adına Çağrı-Der Başkanı Halil Golitekin tarafından okunan basın açıklamasında, 27 Nisan 2009 tarihinde Elazığ İhya-Der merkezli operasyonlarla Elazığ`da 22 kişinin, Malatya`da da 20 kişinin gözaltına alındığını hatırlatarak; "Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde Hizbullah Cemaatine üye ve yönetici oldukları iddiasıyla bu şahıslar hakkında iki ayrı dava açıldı."Beş-altı ay öncesinden her türlü teknik takip ve araştırmayla hazırlanan bu operasyon ve takiplerde hiçbir somut delil elde edilemeyince, komplo ve tezgâh kurma yoluna gidilmiş ve bir sivil toplum kuruluşunun yok edilmesi amaçlanmıştır."dedi.

Hükümet Komploları Görmezden Geldi
Komplonun karanlık güçler tarafından yapıldığını belirten Golitekin; "Operasyonlarında ele geçen irtica eylem planında İslami kurum ve kuruluşlara bu türden komplolar yapılacağı belirtilmişti. Akredite olan bazı yapılara yönelik bu türden komploların varlığını kabul edip, üzerine giden ve komploları boşa çıkaran hükümet çifte standart uygulamaktadır. Başka yapılara yönelik yapılan bu türden komploları gören hükümet, nedense İhya-Der ve aynı paralelde çalışan derneklere kurulan komploları ve hukuksuz muameleleri görmüyor. İslami Camiaya yönelik kirli tezgâhları hükümet, gerçek kabul ediyor olmalı ki, bu zulme sessiz kalıyor."dedi.

Mahkemenin Kararda Suç Saydığı Faaliyetleri kısaca özetleyen Golitekin devamın da :
"- Haftalık seminer toplantıları yapmak;
- Kutlu Doğum etkinliği yapmak;
- Hz. Hüseyin ve Kerbela tiyatro gösterimi yapmak;
- İsrail`den izin almadan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmak;
- Diyarbakır`daki Kutlu Doğum Etkinliğine bir grup arkadaşıyla katılmak;
- Filistin`e destek mitingleri düzenlemek;
- Mekke`nin Fethini kutlamak;
- Cezaevindeki insanlara maddi yardımda bulunmak;
- Toplumsal bozulmayı önlemek için toplumun çeşitli alanlarına yönelik olarak komisyonlar oluşturmak.
Mahkeme "İhya-Der`in yukarıdaki suçları (!) üye ve yöneticileriyle beraber işlediği bu suçlardan dolayı 150 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına" diye karar vermiş." dedi.

28 Şubat Sürdürülmek İsteniyor
İhya- Der üyelerine verilen cezanın, 28 Şubat sürecinin bazı odaklar tarafından ısrar ve inatla sürdürülmeye çalışıldığının alameti olduğunu belirten Golitekin, "28 Şubat müdahalesi, manevi değerlerin toplumdan silinmesine, mütedeyyin insanların ve sivil toplum kuruluşların zayıflatılmasına ve işlevsiz kılınmasına yönelikti.

Elazığ İhya Der ile ilgili bu kararı veren mahkeme heyeti, delil durumuna dayanarak hüküm tesis etmemiş, İdeolojik duruşuna göre kendi tahakkümünü tesis etmeye çalışmıştır. Bu hukuksuz ve ideolojik kararı veren üyeler mahkemenin kişiliği arkasına saklanarak kendilerini savunamazlar.
Bu karar; bir mahkeme kararı olarak değil de, kararı veren mahkeme üyelerinin şahsi tasarrufu ve bu kararda İslam`a ve Müslümanlara olan derin düşmanlıklarının dışa vurumu olarak görülüyor. Bu karar bazı hâkim ve savcıların mahkeme aracılığı ile topluma hâkimiyet kurma girişimidir." diye konuştu.

Bu Zulme Sessiz Kalmayacağız, Rıza da Göstermeyeceğiz!
Verilen bu cezanın zulüm olduğuna dikkat çeken Golitekin: "Bizden de, bu zulme seyirci kalmamız, karara saygı göstermemiz bekleniyor. Hayır, asla!.. Bu zulme karşı sessiz kalmayacağız ve rıza da göstermeyeceğiz. Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır, zulme rıza da zulümdür. Cezalandırılan dernek üyelerinin masumiyetine ve zulme uğradıklarına inanıyoruz."dedi.

Komplolar Başarıya Ulaşamaz
Komploların başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirten Golitekin: "Buradan Karanlık ve derin yapılara sesleniyoruz ve diyoruz ki; Asla başaramayacaksınız... Komplo ve tuzaklarınız, İslam`a ve Müslümanlara olan düşmanlığınız size hiçbir fayda sağlamayacaktır. Müslüman halkımız ile aramıza girmeyin, çekin kirli ellerinizi aramızdan. İslami camiaya komplo ve tuzak kurmaktan, iftira, karalama ve yalanlarınızdan vazgeçin. Tüm provokasyonlarınıza rağmen, aklıselimle hareket edeceğiz, doğru bildiğimiz yolda yürüyeceğiz ve halkımıza hizmete devam edeceğiz. Hiçbir güç bizi bundan vazgeçiremeyecektir."dedi.

Hükümete Çağrı
Hükümete de çağrı da bulunan Golitekin: "Hükümete de deriz ki; adil ve tarafsız olun. Akredite camialara yapılan hukuk dışı uygulamalara karşı çıktığınız gibi İslami Camiaya da yapılan hukuk dışı uygulamalara ve kurulan komplolara karşı çıkın. Müslüman halkımızın dini ve inancı üzerindeki baskı ve engelleri kaldıracak kalıcı düzenlemeleri bir an evvel yapın."dedi.

Golitekin, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Biz istiyoruz ki, mustazaflara lütfedelim, onları yeryüzünde varisler kılalım" diyen Rabbimizin vaadini gerçekleştirmek için mustazafların yanında olmaya, Hakk yolda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Sizleri asla yalnız bırakmayacağız.

"Üzülmeyin, gevşemeyin. İnanıyorsanız üstün gelecek olanlar, sizlersiniz."(Ali-İmran139). İnandığımız değerler doğrultusunda, Hakk`ın yolunda Peygamber Sevdalısı halkımız için hizmetlerimizi aksatmadan, ihlâsla çalışmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Allah Azze ve Celle bizimle beraberdir. Şahit olunsun ki biz bütün toplumumuzun iyiliği için, iç barışın, huzurun ve refahın temini için gayretle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımıza azimle devam edeceğiz inşallah.

Son olarak, tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının, özellikle de İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının, çirkin komploya maruz kalan İhya-Der`e sahip çıkmaya ve yargının bu kararını kınamaya; hükümeti de, kurulan komployu ve komplocuları ortaya çıkarmaya, sorumluları hakkında yasal işlem yapmaya, mağdur edilen dernek üyelerinin mağduriyetini gidermeye davet ediyoruz. Cezalandırılan dernek üyelerinin masumiyetine inanıyoruz. Kendilerine de sabırlar diliyoruz."dedi.


A.Hakim Kurt - İLKHA