ADIYAMAN - Arsemes Otel`de Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında, Vali Yardımcısı Murat Süzen, GAP İdaresi Uzmanı Şehmuz Yılmaz, Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik basın toplantısı düzenlendi.
 
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Adıyaman Valiliği`nin düzenlediği ve birçok kurum ve kuruluşun desteklediği GAP Genç Festivali, 10-13 Mayıs tarihleri arasında Adıyaman`da düzenlenecek.
 
İlki 2009 yılında Mardin`de düzenlenen ve bu yıl 5.`si Adıyaman`da düzenlenecek olan festivalin taslak programı açıklandı.
 
Bu yıl `Sosyal Sorumluluk` temasının işlendiği festivale dünyanın çeşitli ülkeleri ve Türkiye`nin çeşitli illerinden gençler katılacak. Festivalde Mustafa Celili, Manga, Nurettin Rençber, Jilet, Triana Park ve amatör sanatçılar konser verecek.
 
Adıyaman halkı ise bu konserlerin olmasından rahatsız. Çünkü halk Adıyaman`ın sahabe şehri olduğunu belirterek, bu tür festival ve etkinliklerin gençliği yozlaştırmayı hedeflediği görüşünde.
 
GAP İdaresi Uzmanı Şehmuz Yılmaz, yaptığı açıklamada festival ile gençler arasında kültürel buluşma sağlayarak sinerji oluşturmak istediklerini belirterek, "Güneydoğulu gençlerin özgüvenlerini sağlamak ve GAP Bölgesinin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz. Geçtiğimiz yıl bin 500 civarında genç başka illerden festivale katıldı. 65 Ülkeden kişiler festivale gelerek, renk kattı. Bu yıl da Adıyaman`a bin 500 genç, 60 ülkeden kişi bekliyoruz. Bu yıl 25 kültür ve sanat etkinliği, 15 atölye, sokak performansları, panel-söyleşiler, konserler ve 15 amatör konserler düzenlenecek. Türkiye`nin en uzun soluklu festivalini gerçekleştireceğiz" dedi.
 
Vali Mahmut Demirtaş ise, bu yıl 5.`si düzenlenecek olan festivalin bu güne kadar yapılanların en iyisi olması için çalıştıklarını belirterek, "Bu festival turistik değerlerin tanıtımı açısından çök önemlidir. Değerlerimizi tanıtmak için bu festivali iyi değerlendirmemiz lazım. Halkın katılımı noktasında iyi bir organizasyon sağlayacağız" diye konuştu.
 
Adıyamanlılar bütün bu yapılan harcamaların kültürel değil de ekonomik ihtiyaçlarının karşılanması için harcanmasını istiyor. (Cihad Çetinkaya -İLKHA)