Muhsin Şenol-Doğruhaber

Bedelli askerlik 2019 yılında sürekli hale geldi. Ancak askerlikte yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte bedelli askerlik yaşının 29'dan 22'ye düşürülmesiyle binlerce genç, yoklama kaçağı ve bakaya durumuna düştü. Bu durumda olanlar ise bedelli askerlik hakkından yararlanamıyor. Yüzbinlerce kişi yetkililerden ‘bedelli affı’ çıkarılmasını istiyor.

Yüzbinler bedelli affı bekliyor!

2019 yılında yapılan düzenleme ile bedelli askerlik sürekli hale geldi. Bununla birlikte yapılan düzenlemeler ile 29 olan tecil yaş sınırı, 22'ye düşürüldü. Bu durumda yüz binlerce kişi bakaya veya yoklamaya kaçağı durumuna düştü. Yeni düzenleme ile birlikte bu durumda olanlar ise bedelli askerlik hakkından faydalanamıyor.

Eğitimine devam edemeyenler oldu!

Gazetemize ulaşan mağdurlar, “Bazılarımız "bedelli askerlik kalıcı ve herkes içindir" düşüncesiyle hayat planlarını bedelli askerliğe göre yaptı. Bazılarımız ise tecil yaşının, lise ve dengi okullar için 29'dan 22'ye düşürülmesiyle haberi olmadan yoklama kaçağı durumuna düştü ve bedelli hakkını kaybetmekle birlikte eğitim hayatlarına da devam edemez oldular.” İfadelerini kullandı.

Bedelli affı çıkarsa 500 bin kişi yararlanacak!

Bizler de bedelli askerlikten faydalanmak isteyen yüzbinlerce genç, kurdukları düzeni devam ettirmek için bedelli affı bekliyor. Mağdurlar, 7179 sayılı kanunun 9/6 maddesi revize edilmesi durumunda yaklaşık 500 bin gencin bedelli askerlik hakkından yararlanacağını belirtiyor.