MARDİN - Kızıltepe`de (Qoser) bulunan STK`lar, 21 Nisan 2013 Pazar günü Diyarbakır`da Nevruz alanında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılması planlanan Kutlu Doğum etkinliğinin Bağlar Belediyesi tarafından engellenmesini yaptıkları basın açıklaması ile kınadı

Açıklamayı Kızıltepe (Qoser) Peygamber Sevdalıları Temsilcisi Nurettin Geşgin okudu.

Alanların kimsenin malı olmadığını belirten Geşgin, "Bunlar tamamen kamuya ait yerlerdir ve kamu hizmetinde olması gerekir. BDP`li belediyelerin etkinlik alanlarını ideolojik nedenlerle Peygamber Sevdalıları Platformuna tahsis etmediğini düşünüyoruz ve Bağlar Belediyesini kınıyoruz. Tüm BDP`li belediyelere halkın İslami hassasiyetlerine dikkat etmelerini öneriyoruz. Biz Diyarbakır`da yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğine katılacağımızı ilan ediyoruz ve tüm Kızıltepelileri de etkinliğe katılmaya davet ediyoruz" dedi.

Dicle Üniversitesinde çıkan olaylara da değinen Geşgin, "Olayları benimsemiyoruz. Olay çıkarma çabası içinde olanların derin yapıların maşası olduğuna inanıyoruz. Fakat her şeye rağmen herkesi sağduyuya davet ediyoruz"dedi.                              (Masum Erden-İLKHA)