HABER MRK - Dicle Üniversitesi`nde PKK/BDP/DTK yetkilileri ile bazı sendika ve STK`ların, kutlu doğum etkinliği düzenlemek isteyen inançlı gençlere yönelik öğrenci kılıklı çeteleri provoke edip yönlendirdiği İlke Haber Ajansı (İLKHA) kameralarına yansıdı.
 
DTK Eşbaşkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ile BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt`ün eli bıçaklı, satırlı ve sopalı çeteleri tahrik edip Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi`nin 50 metre yakınında basın açıklaması yapmak istediği, PKK/DTK/BDP yanlısı çarpıtma haber ajansları tarafından da kabul ediliyor.
 
Ayrıca dün olayların ardından BDP Diyarbakır İl Başkanlığı`nda basın açıklaması yapan İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kadın hareketleri olarak gençlerin yalnız olmadığını hem Halkların Demokratik Kongresi (HDK) olarak hem Demokratik Toplum Kongresi (DTK) olarak hem de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) olarak gençlerle birlikte dayanışma içinde olduğumuzu, bu saldırılara karşı boyun eğmediğimizi, gençliğin de yalnız olmadığını bir kez daha ifade etmek istiyoruz" diyerek, gençlerin arkasında kendilerinin de olduğunu itiraf etmişti.
 
Son olarak PKK/DTK/BDP tabanını sürekli sokağa davet ederek kaos çağrısı yapan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yapılan provokatif açıklamada, "Faşist saldırılar, Kürdistan`da cemaat güçleri eliyle sürdürülüyor" denildi.
 
ESP`nin yaptığı kışkırtıcı açıklamanın devamında, "Tüm duyarlı kamuoyunu, yurtsever halkımızı süren faşist saldırılara karşı sesini yükseltmeye, sokağa çıkarak tepkisini büyütmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanılarak kaos ve savaş çağrısı yapıldı.
 
Son olarak bugün yaşanan saldırı sonrası Dicle Üniversitesi`ne giden Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Nursel Aydoğan ve Ayla Akat Ata öğrenci kılıklı saldırgan çetelere sahip çıktı.
 
Aysel Tuğluk tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan Düö-Der`li öğrencilerin polis tarafından serbest bırakılmaması halinde olay çıkarmaya devam edeceklerini devam edeceklerini söyledi. (İLKHA)